Jelenlegi hely

Ha segítségre van szüksége

A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület önkéntes segítői és elérhetőségeik
könnyen elveszítjük lelki egyensúlyunkat

A fenyegető COVID-19-járvány során megoldhatatlannak, kilátástalannak, elviselhetetlennek tűnő helyzetet élhetünk át. 

Ebben a helyzetben könnyen elveszítjük lelki egyensúlyunkat, mert nem tudunk menekülni előle. Kénytelenek vagyunk szembenézni a történéssel, a helyzetet nem tudjuk megoldani szokásos eszközeinkkel. Ez a kritikus helyzet magában hordozza a pozitív és a negatív irányba történő változás lehetőségét is, ezért érdemes mielőbb segítségért fordulni.

Fontos tudnivalók az ingyenes segítségnyújtással kapcsolatban:

  • Segítő szakemberek (klinikai szakpszichológusok, pszichoterapeuták) a koronavírus krízise kapcsán segítséget nyújtanak online vagy telefonon keresztül. Ezt önként és ingyenesen teszik.
  • Ez a lehetőség nem jelent pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést.
  • Segítő szakembereink szupervíziót is kínálnak a Covid-járványban dolgozó pszichológusoknak és egészségügyi dolgozóknak.
  • Amennyiben egy szakember telefonszámot adott meg, az nem jelent azonnali segítséget, hanem időpont egyeztetésre ad lehetőséget.
  • Kérjük, hogy egyszerre csak egy szakembernek írjon, különben gyorsan túlterhelődik a rendszer és mások nem jutnak segítséghez.
  • Az e-mailekre, telefonos megkeresésekre szakembereink 24-48 órán belül válaszolnak.
  • A segítségnyújtás időtartama maximum 3-5 alkalom.
  • Amennyiben jár pszichológushoz vagy más segítő szakemberhez és a már meglévő tünetei súlyosbodnak, első körben keresse terapeutáját, pszichológusát.
  • Ha van lehetősége fizetni a segítségért, akkor kérjük, hogy ne az alábbi ingyenes lehetőséget vegye igénybe, hogy a valóban rászorulók kaphassanak segítséget.

A segítséget nyújtó szakemberek elérhetőségi adatait tartalmazó táblázatot, illetve a további fontos információkat a csatolt anyagban olvashatja.

 

CsatolmányMéret
PDF ikon onkentesekhirdetes_linkekkel_2020-1.pdf872.47 KB
Share

Ez is érdekelhet

Jelentkezés két kattintással!

Néha úgy hozza az élet, hogy költözés vagy más családi változások miatt egy gyermek új környezetbe kerül, ez pedig a legtöbb esetben megviseli őket.

Gyakori tünetei közé tartozik a menstruációs ciklus zavara vagy elmaradása, a nehezített teherbeesés, a petefészek po

Nem feltétlenül jelent betegséget, ha egy 2-3 hétig jól alvó, nyugodt csecsemő síróssá válik, és látszólag indokolatl

Milyen pszichés sajátosságai és következményei vannak a gazdi és a macska együttélésének?