Hirdetés
Dr. Kun Bernadette
Dr. Kun Bernadette
pszichológus, tanszékvezető, habilitált egyetemi docens, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pszichológiai Intézet, Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék

Egy kutatás meglepő eredményei

A munkafüggőségről

A munkafüggőséggel kapcsolatban számos képzet – nemegyszer tévhit – él az emberek fejében arról, hogy az milyen életmóddal, lelkivilággal, örömökkel és nehézségekkel jár.

A munkafüggőségről

Noha addikcióról van szó, hajlamosak lehetünk pozitív színezetben látni a jelenséget, kiemelve annak előnyeit: a sok munkával szerzett anyagi hasznot, a közvetlen és tágabb környezet elismerését, a magasabb pozíciót vagy jutalmakat.

De vajon tényleg csak sikerekből áll a munkafüggők élete? Vajon milyen képességek és tulajdonságok azok, amelyek megalapozzák a működésüket? Milyen nehézségekkel kell szembenézniük? Van-e mérhető különbség a munkafüggők és nem munkafüggők kognitív flexibilitása vagy épp a munkamemóriája között?

Dr. Kun Bernadette pszichológus, habilitált egyetemi docens egy kutatás rendkívüli eredményeiről számol be a Mindennapi Pszichológia 2024/1. lapszámában, amely már elérhető az újságárusoknál és a MiPszi webshopban!


Az alábbi lapszám(ok)ban megtalálható:

2024-01

2024-01

Hirdetés
Hirdetés