Jelenlegi hely

Túl kicsi a mellem

Én egy 22 éves nő vagyok. Már 2-3 éve zavar a kisebb növésű mellem. Teljesen önbizalomvesztett lettem, és kerülök minden olyan ruhát, aminek kivágása van. Kellemetlen sajnos. Attól félek, hogy a kapcsolatom rámehet, amit nem szeretnék. A párom azt mondja, hogy tökéletesek "neki"! Én sajnos nem így látom, és már teljesen össze vagyok omolva emiatt. Utálok tükörbe nézni. Félek mutatni a testem. Azt ajánlották, hogy evvel forduljak pszichológushoz. Ön szerint is tudna segíteni nekem egy pszichológus?

Kedves Krisztina!

Szerintem is tudna.

Ugyanis az önbizalomhiánya, a nőiségével való elégedetlensége másban gyökerezik. Csak talált magának egy „felületet”, amibe belevetítheti az elégedetlenségét.

Amikor elolvastam a levelét először, akkor eszembe jutott egy színésznő, akit nagyon szeretek, és nagyon NÖNEK látom őt a filmeken – és az a fantáziám, hogy az életben is tud nő lenni. És nem azon múlik valószínűleg számára, hogy mekkora a melle. Ha Ön tisztában van a saját értékeivel, a céljaival, akkor nincs szüksége arra, hogy magáévá tegye azokat az „értékeket”, amelyeket a média sulykol, és próbál olyan szükségleteket gerjeszteni, amelyek álmegoldásokat nyújthatnak átmenetileg a problémáira.

Próbálja meg megérteni egy terápiában, hogy mi lehet az önbizalomhiánya hátterében!

 

Üdvözlettel: Majoros Andrea

Problémakör: 
gyermek- és serdülő klinikai szakpszichológus
gyermek- és serdülő klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.