Jelenlegi hely

A szexuális életünk mélyponton van

5 éve élek a párommal egy kapcsolatban. Minden nagyon szuperül működött, viszont az utóbbi egy évben a szexuális életünk nagyon mélyponton van. A problémával csak most kezdtünk el igazán foglalkozni, amikor azt éreztük mindketten, hogy ezt már nem bírjuk így tovább. Az elmúlt év egyébként is nagyon stresszes volt, és a szex hiánya még több stresszt generált. Nagyon szeretjük egymást, viszont a párom azt mondta, nem vonzódik hozzám, nincs meg a testi "kémia". Mindketten nagyon szeretnénk megoldani a problémát, nem szeretnénk szakítani. A kérdésem az lenne, hogy a párterápia segíthet-e megoldani a problémát, vagy erre nem nagyon van megoldás?

Kedves BLinda!

A párterápia segíthet, hogy beszélni tudjanak a problémájukról. A terápia eredménye az lehet, hogy kiderül, vannak-e tartalékaik, van-e szeretet, vágy a kapcsolatukban, hogy mi okozta a „kémia” megszűnését. Mi történt kb. egy éve, mitől távolodtak el.

Azt nem lehet előre tudni, hogy a terápia végeztével egymás karjaiban kötnek-e ki, de tisztán tudják majd, hogy állnak egymással, van-e közös útjuk. A terapeuta abban segíthet, hogy fel tudják tárni az érzéseiket anélkül, hogy szándékosan bántanák, sértegetnék egymást, segít abban, hogy mindketten részesei lehessenek a foglalkozásoknak akkor is, ha esetleg nem egyformán gyakorlottak abban, hogy saját érzéseikről gondolkodjanak, beszéljenek. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.