Jelenlegi hely

Senkinek nem mertem még ezt elmondani

21 éves lány vagyok, 4 éve van egy kapcsolatom. Egy éve az a férfi elvett feleségül, boldogan élünk, de viszont régóta észrevettem magamon, hogy a nőkhöz is vonzódom és érdekelnek, de eddig nem foglalkoztam vele, mert nem voltam benne biztos, hogy ez így is
van, de mostanaban állandóan ezen kattogok, hogy én most biszexuális vagyok vagy nem, és ha igen, hogy mondjam el a férjemnek meg a szüleimnek. Senkinek nem mertem még ezt elmondani, és nem tudom, hogy csináljam.

Kedves Hölgyem!

Ismeretlenül is köszönöm a bizalmát, nem lehetett könnyű megírni ezt a levelet. Talán nem a minősítés (biszexuális) a legfontosabb ebben a helyzetben, nem kell mindenre bélyeget ragasztani. Egyelőre a fantázia világában tartja a nők iránti érdeklődését, talán már kora serdülőkora óta. A felnőtté válással önismerete is fejlődik, így egyre inkább szembe mer nézni azokkal a vágyakkal, amiket korábban saját maga előtt is rejtegetett. Nem hiszem, hogy ezt a (nem is nagyon új) felfedezését meg kellene osztania a párjával, főleg nem a szüleivel. Ha boldogan él a férjével, és jó vele a szex, akkor titkos vágyaival nem vesz el semmit a párjától. (Megpróbálhatja szexuális életüket úgy alakítani, hogy lehetősége legyen a vágyait megélni - ha a férje bevállalós, kereshetnek swinger klubot is (az interneten tájékozódhat erről). Lehet, hogy soha nem fog engedni vágyainak, akkor meg kár lenne felborítani az életét, nem beszélve arról, hogy érdeklődése – ha jól értem – a férfiak felé sem közömbös.

Talán megkönnyíti helyzetét, ha tudja, hogy nem olyan ritka a mindkét nem iránti érdeklődés, mint gondolja, csak sokan kizárják a tudatukból ezeket a vágyakat, hogy ne zavarja meg az életüket.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.