Jelenlegi hely

Mindentől félek...

Szinte mindentől félek, ami azt jelenti, például van, amikor nem merek bemenni hivatalos helyekre, mindig hívok magammal valakit, vagy pl. ha belegondolok,hogy állásinterjúra kell mennem, akkor egyből az van az eszemben, hogy mit fognak kérdezni, és hogy biztos nem fogok tudni rá válaszolni. Az a legrosszabb, ez mindig bennem van, hogy az jár az eszemben, hogy vajon az emberek mit gondolhatnak arról, amit én mondok vagy csinálok. Nagyon szorongok szinte mindentől, pedig hozzátartoznak az élethez. De egyszerűen hiába mondja a párom, hogy ezt neked kell rendbetenned magadban, és pedig én is tisztában vagyok vele, hogy ezek tényleg alapvető dolgok, de egyszerűen nem megy, és van, amikor sírok is emiatt, hogy mi a fenéért nem tudok ezen változtatni.
Itt pedig azért írtam, hogy megtudjam, ez egy betegség, amiből a pszichológus ki tudna gyógyítani, vagy ezt saját magamban kell lerendezni, és hogy ez mitől van?

Kedves Livi!

Szinte alapvető tulajdonságunk, hogy félünk az új, ismeretlen szituációktól, ennek mértéke azonban egyénenként változik. Amennyiben a szorongás generalizálódik, vagyis közel állandóvá válik, és kiterjed olyan dolgokra is, amelyek korábban nem okoztak félelmet, vagy nem jelentenek ránk nézve valódi fenyegetést, érdemes szakember segítségét kérni.

A http://mipszi.hu/pszichologuskereso link alatt számos kiváló szakembert talál, a keresést pedig lakóhelyének megfelelően is szűkítheti.

Üdvözlettel:
Herceg Attila

Share