Jelenlegi hely

Mindenkinek azt az oldalamat mutatom, amelyikkel célt érek

18 éves vagyok, befejeztem a középiskolát és leérettségiztem kitűnő eredménnyel. Nagyon szeretem a matekot, és a rendszereket. Hivatalos IQ tesztem még nem volt, és az internet nem megbízható, de 140-150 körül van. Mániám, hogy minden helyes legyen (nyelvtan, matematika, szimmetria) Az MBTI tesztem szerint több mint 90-es a introvertáltságom, és 94-6 a gondolkodás-érzelem aránya. Úgy érzem magam, mint egy robot. Könnyen elengedem az embereket, és nincs szükségem másokra. Mindenem a tudomány. Minden szituációt elemzek és racionálisan végiggondolok. Nekem az élet egy üzlet: bizonyos cél elérése érdekében képes vagyok hazudni és manipulálni az embereket, ugyanis nagyon jól megértem az érzéseiket. Tudom, hogy mikor mire gondolnak, mit akarnak. Nincs fix személyiségem, mindenkinek azt az oldalamat mutatom a több 10 közül, amelyikkel legkönnyebben elérem a célom. Ön szerint mit kellene tennem, hogy normális életem lehessen? Menjek pszichológushoz?

Kedves Ábel!

Nagyon jól informált vagy, sok mindent elolvastál, megfigyeltél magaddal és másokkal kapcsolatban. Amit nem tettél meg eddig, az a szakember felkeresése, aki valódi válaszokat tudna adni a kérdéseidre. Így mindeféleképpen javasolom, hogy személyesen beszélgess valakivel, mert egy emailben nem fogsz tudni megfelelő választ kapni, de ezt nyilván tudod.

A számok, arányok, amiket írtál, az érzelmek és társas kapcsolatok hiánya alapján azt gondolnám, hogy nincs is rá szükséged, mégis a kérdésedből úgy tűnik, hogy valamiért nem vagy elégedett, nem elég ez az élet. Ez alapján az érzelmeknek valahol ott kell lenniük, valószínűleg erős gátlás alatt, amiket ha feloldasz, akkor tud majd elindulni a kapcsolódás és a bizalom más emberek felé. Összegezve: a tudásod, az utánanézés és az önismeret ellenére mégis kérdések vannak még bennem rólad, az identitásodról, aminek a megismerésében és formálásában egy pszichológus - ha lehetséges, akkor inkább klinikai szakpszichológus segítsége lenne indokolt.

Üdvözlettel

Standovár Sára

 

Share