Jelenlegi hely

Más nővel is chatel

A párom 2 éve általában naponta chatel egy lánnyal, aki a volt tanulója! Nagyon zavar, mert elég félreérthetően fogalmazott nagyon sokszor a lány felé, mintha flörtölgetett volna vele! Véletlenül jöttem rá, mert játszani akartam a telefonján és az üzeneteire kattintottam véletlenül! Nagyon sokat hazudott már a lány miatt, hogy nem is vele beszélget, mikor rákérdezetem. Ő azt mondja, azért hazudott, mert látta hogyan reagálok, és nem akart veszekedni! Félek, hogy sose lesz velem már őszinte ebben a témában. Inkább nem beszél a lányról, megvárja, hogy én kérdezzek, akkor töredékmondatban reagál, most már az üzeneteit is kitörli, hogy ne kelljen megmutatnia, ha esetleg engem az nyugtatna meg! Mikor nem vagyunk együtt a hétköznapokban, akkor csak az jár a fejemben, hogy mennyit beszélhetnek egész nap, mikor találkoznak vajon és mennyire kedvelhetik egymást! Mit tegyek? Hogyan múlhatna ez el végre?

Kedves Kérdező!

Ha Ön és a párja működő párkapcsolatot ápol, jól kiegészítik egymást, a nehézségeket meg tudják beszélni, és boldogok egymás mellett, akkor nincs miért tartania attól, hogy a párjának más nőre van szüksége. Bízzon magában és bátorítsa párját, hogy beszéljen a lányról, és várja el tőle, hogy tekintettel legyen az Ön érzéseire is.

Akadnak férfiak, akik ápolnak más baráti szálakat nőkkel párjuk mellett is, ami sokszor jelent kihívást a nő számára, hogy ne riválisokat lásson az illető hölgyek személyében. Érdemes elgondolkozni azon, hogy mennyire hasonló lelki alkatúak Ön és a párja, illetve miben különböznek egymástól. Fogalmazzák meg, mi miatt fontos az összetartozásuk. Ha megvan az a biztonságos alap, amihez mindig vissza lehet térni, akkor az egyéb feszültségeket is könnyebb lesz kezelni. Ha ez nincs meg, akkor érdemes megteremteni vagy elgondolkodni azon, mi az akadálya annak, hogy ezt ki tudják alakítani.

 

Üdvözlettel:

E. Tóbiás Sára

pszichológus
Share