Jelenlegi hely

Letartóztatták a férjemet - mit mondjak a gyereknek?

5 hónapos gyermekem van , férjemet két hete előzetes letartóztatásba helyezték(előreláthatólag fél /egy év). Mikor és hogyan kezdjem el a gyermekemben az apát , mint jelenséget tudatosítani? Hogy nem csak az anya létezik? Nagyon megköszönöm a
segítséget előre is!

Kedves Asszonyom!

Úgy érzem, hogy nagyon nehéz helyzetben van most. Szerintem a kérdés inkább úgy vetődhetett fel Önben, hogy baj-e, ha addig nem beszélek a gyereknek az apjáról, amíg a büntetése tart? Mert nem szeretné, ha tudna erről.

Még egy másfél éves gyermeknek sem olyan a memóriája (még beszélni sem biztos, hogy elkezd), hogy megmaradna benne egy ilyen felnőtt információ. Úgyhogy beszélhet neki folyamatosan az apukájáról, hogy most nincs itthon, de majd egy év múlva lesz, mert nem fogja érteni, hogy hol van. Inkább az fontos, hogy ha Önnek érzelmileg az jó, hogy beszél róla, akkor beszéljen a gyereknek. Ahogyan természetesen jön.

Üdvözlettel: Majoros Andrea

gyermek- és serdülő klinikai szakpszichológus
gyermek- és serdülő klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.