Jelenlegi hely

Fantáziáltam néha nőkről is

Pár nappal ezelőtt regisztráltam egy oldalra, ahol férfiakkal szerettem volna ismerkedni, egy pár emberrel jól elbeszélgettem, de aztán eszembe jutott, hogy megnézem a másik oldalt is, és megrökönyödve tapasztaltam, hogy a nők is szépek. Elgondolkodtam, hogy ha férfival nem jutok dűlőre, esetleg nővel találkozzam. Elég szorongó vagyok, eddig csak férfiakkal volt kapcsolatom, de már fantáziáltam néha nőkről is. Sok anyagot, videót, tesztet kitöltöttem. Mivel ilyet sose csináltam, nem tudom, hogy fantázia szintjén izgat vagy esetleg ki is próbálnám. Iletve, hogy utána mi van. Férfiakba szerettem bele, ők vonzanak, de ez megijesztett, hogy az egész eddigi életem hazugság, és amíg nem olvastam utána, sose jutott eszembe, hogy biszexuális lennék. Szeretnék férjet és családot, de ez teljesen elbizonytalanított. A nőket nagyon ritkán néztem meg ezelőtt is, de amióta olvastam anyagokat/láttam videókat, mintha az is formálná, hogyan viszonyulok ehhez. Pánikolok, hogy akkor sose tudok már női edzőhöz vagy bárkihez menni, ha ilyenek jutnak eszembe. 31 éves leszek és az is ijeszt, hogy a korábbi hobbijaimat se űzhetem emiatt. Korábbi szexuális élményeimet annyira jónak nem tartom - de mi a jó? A férfiakat izgatónak tartom, már egy ideje egyedül vagyok, próbálkozom az önismeretettel, de ilyenre eddig sose gondoltam. Nagyon megijeszt, mert pár hete még házasságról ábrándoztam. Kérem, segítsen tanácsával.

Kedves Kérdező!

Ha egy kicsit már foglalkozott önismerettel, akkor tudja, hogy nagyon sok dolgot nem tudunk magunkról, egész életünk során érhetnek bennünket meglepetések. lehetnek olyan dolgok is, amire már gondoltunk egy villanásnyi időre, de messzire elűztük a kétségünket, olyan ijesztő volt. Szexuális életünk, fantáziáink egész életünkön végigkísérnek. Változhatnak is - tapasztalataink fényében. Érezhet vonzódást az azonos neműek iránt is, miközben az ellenkező nem iránt is érdeklődik. Ez lehet tartós, de átmeneti is. Lehet kíváncsiság is. Ettől még nem feltétlenül biszexuális. Sokan vannak, akik úgy alakítják szexuális életüket, kalandjaikat, hogy mindkét nem iránti vonzódásuk kielégüljön. Lehet, hogy egy alkalommal próbálják ki – akár önismereti célból - akár rendszeresen választják az ilyen helyzeteket. Az ellenkező nem tagjaival kapcsolatos csalódás nem tesz valakit homoszexuálissá, ha nincs meg benne - akár saját maga előtt titkolt módon - az azonos neműekhez való vonzódás. Lehet éppen ez az érzés, ami nehezíti az ellenkező neműekkel való kapcsolatát. Ha valóban biszex, akkor ez akár pozitív is lehet, hiszen többféle módon juthat örömökhöz.

Ha úgy érzi, hogy ez egy eldöntendő kérdés, akkor akár pszichológus segítségét is kérheti. Sok más, önismereti tényező is kiderülhet, miközben ezen dolgoznak. Bármire is jut, azt ne bélyegként, hanem lehetőségként kezelje, amivel teljesebb, érettebb lesz a személyisége. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share