Jelenlegi hely

Vissza szeretném kapni a régi életemet

15 éve élek házasságban, van két kiskorú gyermekünk. A mindennapok már rutinszerűvé váltak, úgy éreztem, az utóbbi években nem kapok elég szeretetet. Pár hónapja belementem egy kalandba, jólesett, hogy törődnek velem. Ez kiderült, elköltöztem otthonról, a gyerekek nagyon hiányoztak már az első perctől, de hamar rájöttem, a feleségemet is szeretem, valahol még ő is engem, a jelenlegi kapcsolatban nem vagyok boldog, nagyon boldogtalan vagyok. Jövőképem csak a családommal van, vissza szeretném kapni a régi életemet. Mitévő legyek?

Kedves Lajos!

Egyik kapcsolatból a másikba ugrott, most ugyanezt tenné. Picit meg kellene állnia, akár egy időre egyedül lenni, hogy lezárhassa a kalandját és megvizsgálhassa érzéseit feleségével kapcsolatban. Ha ugyanúgy lép vissza, ahogy elment, akkor nem változik semmi. Pár hét múlva ugyanott fognak tartani, mint a kalandja előtt. Újra kell építenie kapcsolatát feleségével, aki talán most bizalmatlan, haragot, csalódottságot érez. Szép lassan közeledjenek egymás felé, randevúzzanak, csináljanak közös programokat. Beszélgessenek arról, mi romlott el Önök között.

Mindkettőjüknek tenni kell azért, hogy kapcsolatuk ne sivárosodjon el. Kell hozzá sok, kettesben töltött idő, közös kalandok, szexuális megújulás. Ha újra érzik a melegséget, izgalmat, szerelmet, akkor jöhet az összeköltözés. Még ebben is érdemes valami újat csinálni, elköltözni, átrendezni, közösen tervezgetni, kicsit másképp csinálni.

Üdvözlettel

bárdos kata

Gyermek klinikai szakpszichológus
Share