Jelenlegi hely

Teljesen a megszállottjává váltam

Márciusban megismertem egy nálam hat évvel fiatalabb srácot. (25 éves, én 31. Vicces, mert ugyanazon a napon születtünk) Eredetileg úgy indult a dolog, hogy csak meg akartam nézni, hogyan is néz ki. (Nem helybéli, naponta jön és körülbelül negyven kilométerre lakik
tőlem). Aztán valamikor nyár elején sikerült belészeretnem. Na, most az a problémám, hogy négy éve kapcsolatban élek, ebből két éve vagyok menyasszony, egy hét évvel fiatalabb sráccal, akit szintén szeretek. Van gondunk egymással, mint mindenkinek, mégis mostanában úgy érzem, szabadulni akarok a kapcsolatunkból, holott imádok vele lenni, hozzábújni stb. Ráadásul, valamit megérezhetett, mert mostanság kedves velem, jobban törődik velem.

Mégis, ami mostanra már megőrjít, hogy a másik srác akar-e egyáltalán tőlem valamit, vagy sem. Elég vegyes jeleket küld felém. Ebédosztáskor ő a futár, és mivel igényeltem, minden nap jártam érte. (Most házhoz szállítás van). Aranyos, mert mindig előre köszön,
sokszor rajtakaptam, ahogy bámul, igyekeztem olvasni a testbeszédéből is, ami egyértelműen arra utal, hogy bejövök neki, de néha, amikor olyanja volt, rám sem bagózott két napig. Persze, amikor elment, akkor is intett az autóból. Hétfőnként mindig érdeklődve nézegetett és foglalkozott, viccelődött velem. Ugratott is néha. Ha a közelben vagyok, állandóan megemeli a hangját, viccelődik, "feltűnősködik" a másik sráccal. Volt olyan, hogy a másik osztóval együtt kijöttek velem, és gyakran bámuláson kaptam. Rám komolyan néz mindig. Viszont az utóbbi időben, ha nem is mondtam vicceset, akkor is nevetett. Nyáron többször volt olyan, ha be kellett mennie, mindig visszafordult és utoljára rám nézett. Ilyenkor mindig eltoltam a dolgot, mert nem mertem rá nézni. Több okból sem, mert gátlásos vagyok, hála egy előző kapcsolatomnak, és mert a másik fiú, igencsak pletykás, félek, ha rájön a rajongásomra, ezzel lesz tele a falu. Olyan is megesett, hogy találkoztam exemmel nyolc év után, kép is készült róla, amit exem posztolt egy közösségi oldalon, a helyi srác látott. Azonnal letámadott, hogy kivel találkoztam. Majd, amikor lementem az ebédért, kíváncsian fülelt, pedig mondta a másik srác faggatására, hogy semmi köze hozzá, hagyjon már békén, azzal találkozom, akivel akarok, meg ilyenek. Mégis kíváncsian fülelt ő is,
mindenféle telefonnyomkodás nélkül, ami szokása. Rám nézett, amikor vicceset mondott, olyan is volt, hogy ránéztem és rám mosolygott. Ha egyedül volt, adott nekem extra ebédet, csinált velem képet egy fogadás miatt és mindenben segített, amiben tudott.
Viszont, ha ráírok, tőszavakban válaszol, és néha úgy érzem, le akar rázni. Mindig úgy fejeződik be az irkálás, hogy nem válaszol vissza semmit. Magától nem is ír rám. Eddig kétszer történt meg, akkor is munkával kapcsolatban, mégis, amikor találkozunk, úgy érzem, nem közömbös irántam. Most, hogy házhoz szállítanak, maximum annyira látom, amíg elmegy a munkahelyem előtt autóval és intünk egymásnak. Ha a helyi srácot várja és megáll a munkahelyem előtt, akkor is köszön, elsüt némi poént, majd teljesen beletemetkezik a mobiljába, mintha ott sem lennék. Be egyáltalán nem jön be, inkább a kocsiban várja a másik srácot, aki a kollégám. Viszont, amikor megyek vissza ebédről, és ő már ott van, amint meglát, azonnal tollászkodni kezd, de akkor is csak addig néz fel, amíg köszön nekem, meg akkor, amikor bemegyek az ajtón, utánam néz. Mint akkor is, ha kint állok, ő pedig viszi a munkahelyem közelében lévő házakhoz kitett tartókba az ebédet és meglát. Néz és visszanéz. Most nem tudom eldönteni, hogy azért, mert nem tudja eldönteni, hogy
tetszem-e neki, vagy mivel megtudta a korom, túl öregnek tart. Vagy csak félreértelmeztem a megnyilvánulásait és barátkozni akar. Mindenhol azt olvasom, hogy nézzem a pupilláját, mert az elárulja, de olyan sötét barna, hogy egyszerűen képtelen vagyok látni, pedig, amikor beszélünk, folyamatos a szemkontaktus.
A közösségi oldalakhoz annyit fűznék hozzá, hogy az egyik helyi lánynak a képeire mindig reagál, az enyémekre sosem. Pedig mindig megnézi a képeim egy órán belül, és egyszer elárulta magát, hogy látja, miket osztok meg. Nem vagyok közösségioldal-függő és nem is vágyom rá, hogy sokan reagáljanak vagy valami, csak eléggé furának és zavarónak találom a dolgot. Ráadásul mostanában van egy olyan érzésem, hogy kezd kialakulni egy kapcsolata, mert állandóan online van. Persze, semmi jogom féltékenynek lenni, ha össze is jön valakivel.
Viszont teljesen a megszállottjává váltam, és én is tudom, hogy ez nem jó. A legjobb barátom már az elején figyelmeztetett, hogy nem lesz ennek jó vége, fejezzem be. Nem tudtam. Már annyira kikészítettem a futár sráccal, hogy le is tiltott mindenhol. Már nem tudok kihez fordulni, kinek panaszkodni. Most abban reménykedem, ha az ünnepek alatt nem látom, hátha kiszeretek belőle. De tudom, hogy nem fogok tudni, amíg nem tudom, hogyan is érez irántam. Tudom, hogy az lenne a legegyszerűbb, ha megbeszélném vele, de amikor kettesben vagyunk, olyan zavarban vagyok, hogy alig tudok kinyögni egy értelmes mondatot is. Nem merek megkérdezni tőle dolgokat, csakis írásban, de akkor meg nem mindig arra válaszol, amit kérdezek és azt sem akarom, hogy zaklatásnak vegye, ha ráírok. Fogalmam sincs, mit tegyek ebben a helyzetben. Teljesen el vagyok keseredve, és nem látom a kiutat ebből a szituációból. Sosem történt még velem ilyen, sosem kacsingattam senkire, ha volt párom. Ez hirtelen és kéretlenül jött, nem tudok mit kezdeni vele.

Kedves Hölgyem!

Talán segíthet, ha szétválasztjuk a kétféle kapcsolatot. Párjával 4 éve együtt vannak, többé-kevésbé jól. Mióta Ön másfelé is tekintget (flörtöl?), párja figyelmesebb, kedvesebb. Problémáik nem súlyosak, szeret vele lenni. Nem akar szakítani vele, szeretik egymást. Úgy érzem, hogy Ön biztonsági játékot játszik: nem akar kilépni a jelenlegi párkapcsolatából, amíg meg nem bizonyosodik arról, hogy a futár fiú tényleg érdeklődik Ön iránt. Ahogy jelenlegi párját befelé húzza a kapcsolatba az, hogy Ön kifelé kacsingat, úgy a másik fiút is távol tarthatja az, hogy Ön – köztudottan – párkapcsolatban él. Természetesen az is lehet, hogy ő is csak flörtöl Önnel, és nem akar semmi komoly dolgot.

Ha az egyik kapcsolatból azonnal a másikba ugrunk, akkor sok rendezetlen, befejezetlen dolog zavarhatja az életünket a későbbiekben, érzelmeinkkel nem leszünk tisztában, és ez bezavarhat az új kapcsolatunkba is. Érdemes lenne tisztáznia magában, hányadán áll a jelenlegi párjával. Ha úgy érzi, hogy vége, akkor zárja le, fejezze be. Mire ez lecseng, talán az is kiderül, hogy a futár fiú akar-e Öntől valamit. Ennek a helyzetnek persze olyan kimenetele is lehet, hogy két szék közt a pad alá esik. Ha viszont úgy látja, hogy jelenlegi párkapcsolata jó, akkor nézzen erre a flörtre úgy, mint egy kis friss szellőre, ami felélénkíti a jelenlegi kapcsolatát, párját magasabb hőfokra kapcsolja. Ha mégis a tisztázás mellett dönt, akkor érdemes határozottan beszélnie a fiúval, nem úgy, mint aki a kegyeit lesi, hanem úgy, mint aki észrevette, hogy a fiú nézegeti, és akár egy kávé mellett beszéljék meg, hogy mi van Önök között. Ha nagyon elnyújtja ezt a helyzetet, álmodozik a fiúról, ez maga is tönkre teheti a párkapcsolatát.

üdvözlettel

bárdos kata

 

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.