Jelenlegi hely

Szobatisztasági problémák

Unokám 8 éves, Ausztriában él, ott is született. Iskolába szeret járni, integrációs osztályba jár. West szindrómás volt pár hónapos korában, majd 2 évi kezelés után gyógyultnak nyilvánították. Az iskolában rendszeresen bekakil, bepisil, tudja, hogy ez nem való, de mégis megtörténik. Otthon is előfordul, de nagyon ritkán. Kérem segítségét, tanácsát.

Kedves FanniKotty!

A szobatisztaság ilyen fokú zavara arra enged következtetni, hogy a West szindrómának olyan neurológiai következményei lettek, amik a mai napig hatással vannak a fejlődésre, vagy magát a szindrómát kiváltó ok még mindig fennáll. Gondolom, a gyógyulttá nyilvánítás óta is folyamatos neurológiai kontroll alatt van. Emellett nagyon fontosnak tartom, hogy rendszeres gyógytornában, és gyógypedagógussal történő munkában részt vegyen a gyermek. Sajnos ennek a betegségnek hosszan tartó hatásai vannak, mely kihat a gyermek mozgás- és kognitív fejlődésére, így valószínűleg a szobatisztaság kérdésköre is ezzel kapcsolatos. Ha pedig felmerül a gyanú, hogy pszichés ok is lehet a háttérben, érdemes gyermekpszichológust felkeresni, aki különböző viselkedésterápiás eszközökkel segíti a szobatisztaság alakulását.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

 

Problémakör: 
pszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.