Jelenlegi hely

Szakértőhöz küld a gyámhivatal

Most szültem és ideiglenes hatállyal elvették az újszülöttet és pszichológiai szakértőhöz küld minket a párommal a gyámhivatal. A kérdésem, hogy mi is beszélhetünk a pszichológusnál vagy csak amit kérdez, arra lehet válaszolni? Nagyon szeretnénk hazavinni a babát, hitegettek minket, hogy hazaadják és pszichológiai szakvélemény kell, hogy alkalmasak vagyunk-e?

Kedves Kismama!

Gyermekelhelyezési ügyekben a Gyámhivatal kirendel pszichológust-pszichiátert, aki eldönti azt, hogy gyermeknevelésre alkalmasak-e. Ilyen esetben általában beszélgetés is és tesztek felvétele is szokott történni. A beszélgetésnél tudnak mesélni, mondani önmagukról és szándékaikról. A tesztekben megismerheti a pszichológus/pszichiáter, hogy milyen a működésük, mi fontos Önöknek, vagy esetleg beszámíthatóság, lelki állapot, önkontroll, stb. területén hogyan jellemezhetőek. Elsődlegesen a gyermek érdekeit fogják nézni, hogy hosszú távon el tudják-e látni őt. Lehet, hogy segítséget fognak ajánlani, vagy arra kötelezni Önöket (családgondozó, pszichológiai terápia, stb.), amely tényleg segíteni tudja a hétköznapokat. Ezeknek a lefolyása azonban nem 1-2 nap, így azt nem tudom, hogy mikor lesz valós a kérdés, hogy hazavihetik-e vagy sem. Addig tartson ki, és éljen a láthatás lehetőségével, ami a babával való kapcsolatot segíti a későbbiekben is.

Üdvözlettel

Standovár Sára

Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.