Jelenlegi hely

Nem érzem magam nőiesnek...

A problémám az lenne, hogy nem érzem magam nőiesnek. Korábban volt egy fejlődési rendellenességből adódó állcsont és állkapocs plasztikai műtétem, de az arcom erős, karakteres vonásai azt követően is megmaradtak. A sebészeten szó volt arról, hogy nincs szükség további
korrekcióra, viszont az állam nagysága és erőssége nagyon zavar. Sajnos ugyanez a helyzet az orrommal is. Kiskoromban ráestem, és talán megrepedt a csont. Nem tudom, a vágás még a mai napig látszik. Nagy és púpos orrom van. Akármit teszek, sajnos nem tudom elfogadni a kinézetem. Próbálok nőiesen öltözködni, sminkelem magam, sok pozitív visszajelzést kapok, de egyszerűen mégsem megy. Alacsony az önértékelésem, és a problémám miatt mindenhol kisebbségi érzésem van, feszélyezve érzem magam. Korábban már gondolkodtam azon,
hogy szívesen megműttetném magam, de ezt sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak.
Nem tudom, mitévő legyek, várom válaszukat!
Üdvözlettel,
Judit

Kedves Judit!

Természetesen a legelső, amit embertársainkon észlelünk, a fizikai megjelenés, a kinézet. Ugyanakkor ez csupán az érem egyik oldala. Nőnek, illetve nőiesnek lenni nem pusztán a külső kérdése.

Bátran kijelenthetem, hogy alapvetően nem vagyok a „szépészeti beavatkozások” híve. Viszont elismerem, hogy léteznek olyan mentális problémáktól szenvedő emberek, akik csupán a plasztikai sebészetben látják a megoldást – ezzel nem kevés pénzt áldozva fel, testüket, szervezetüket pedig komoly fájdalomnak, számos kockázati tényezőnek téve ki.

Azt tanácsolom Önnek, keressen fel egy pszichológust, aki abban nyújthat segítséget, hogy felismerje az Önben rejtőző számtalan nagyszerű értéket, erényt, amelyekre támaszkodva kiegyensúlyozott, szabad életet élhet Nőként.

A http://mipszi.hu/pszichologuskereso számos remek szakember közül választhat.

Üdvözlettel:
Herceg Attila

Problémakör: 
Share