Jelenlegi hely

Nem engedi, hogy közeledjek

Azt szeretném kérdezni hogy a barátnőmmel (17 éves) megpróbáltunk közeledni egymáshoz, de felvetődött az, hogy terhes (nem volt terhes), ez kb. fél éve volt, és azóta nem szereti, ha hozzáérek. Kérem, segitsen!

Kedves Kérdező!

Ha a barátnője szemszögéből nézzük, akkor úgy gondolom, érthető, hogy egy ilyen jellegű riadalom után fél a nemi együttlétektől, pontosabban attól, hogy teherbe esik. Amennyiben az én nézőpontomból szemléljük, azt mondhatom, hogy talán nem eléggé felvilágosultak a szexualitás terén.

Először is azt javaslom, beszéljék meg együtt, éreznek-e kölcsönös vonzalmat egymás iránt, és mindketten igénylik-e a nemi aktust. Ez a beszélgetés minden bizonnyal megerősíti saját maguk és egymás számára is az érzelmeket, jobban feltérképezhetik, van-e tényleges kötődés és kölcsönös igény.

Ha mindketten úgy gondolják, hogy szeretnének kiegyensúlyozott szexuális életet élni, beszéljék meg a védekezési lehetőségeket (gumióvszer, fogamzásgátó tabletta). Törekedjenek arra, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkettejük számára elfogadható.

Amennyiben úgy érzik, nem jutnak előre, nem sikerül döntést hozni, bátran kérjék egy támogatást nyújtó felnőtt, pl. mentálhigiénés szakember segítségét.

 

Üdvözlettel:
Herceg Attila drs.

Problémakör: 
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.