Jelenlegi hely

Milyen trükkel tudnám elérni, hogy újra a régi legyen?

Szeretnék megoldást találni és tanácsot kérni. Van egy párom, akivel tavaly augusztusban ismerkedtünk meg. Együtt voltunk 2,5 hónapot. Minden szép volt a kapcsolatunkban, semmi gond nem volt köztünk, jól működött minden. Azonban én sajnos túlzásba estem és túl sokat voltam vele, folyamatosan a nyakán lógtam, mikor együtt voltunk. Ő ezt megelégelte és szakított velem. Amíg eltelt a 3 hónap, néhányszor beszéltünk, keresett is. Aztán most találkoztunk és bevallotta, hogy megbánta, amiért szakított velem, ez alatt az idő alatt, ami eltelt, hiányoztam neki és szeretné, ha újrakezdenénk. Nekem ő fontos és szeretem nagyon, de nem tudom, hogy azt, ami volt így a bizalmatlanságom mellett, hogyan tudnám újra felépíteni vele, hogy minden újra a régi legyen. És ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen tettekkel, apró pszichológiai trükkökkel tudnám elérni nála, hogy újra a régi legyen, azonban már tartósabb és hosszabb kapcsolatként.

Kedves Hölgyem!

Sosem lesznek a dolgok olyanok, mint régen. És nem is hiszem, hogy erre kéne törekedni, mert az, ami régen volt, az Önök kapcsolatának végéhez vezetett. Emellett nem teljesen értem, hogy mi miatt lett bizalmatlan, hiszen ez a fiú másodszorra is Önt szeretné, Önnel szeretne lenni. Amikor egy kapcsolat krízisen megy keresztül, az mindig egy nagy lehetőség arra, hogy jobban, hatékonyabban folytassák együtt. Ez egy lehetőség, de ugyanúgy benne van a kudarc is. Egy krízis után ugyanúgy csinálni a dolgokat, egy kudarcra ítélt vállalkozás. Javaslom, hogy beszéljenek nagyon sokat most a párjával. Mondja el, hogy miért döntött a szakítás mellett, most mit szeretne másképp. Ön pedig gondolja át, hogy ezekhez mennyire tud vagy akar alkalmazkodni. Illetve azt is fontos megbeszélni, hogy Ön mit várna az újrakezdéstől, és hogy azt a párja tudja-e nyújtani.

Az ilyen típusú “trükkök” sokkal tartósabbak, mint bármi más.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

Problémakör: 
pszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.