Jelenlegi hely

Mennyi esélye van a volt párom új kapcsolatának?

A volt párom a 15 éves kapcsolatunkból úgy lépett ki másfél hónapja, hogy kiderült, egy hónapja van valakije és egyből odaköltözött hozzá. Azt mondta, sok volt a problémánk és nem tudta kezelni. Ha nem lett volna az a bizonyos harmadik, akkor nem tudott volna lépni. Azóta is együtt vannak. Kérdésem az lenne, hogy vajon mennyi esélye van kettőjük kapcsolatának? Lehetséges, hogy ez csak egy elmezavar? Most nagyon szerelmesek.

Kedves Hölgyem!

Párja feltehetőleg nem mert lépni addig, ameddig nem lehetett biztos abban, hogy valaki tárt karokkal fogadja. Nem mert lépni abba az irányba se, hogy problémáikat megbeszéljék. Sokan nem képesek kihűlt kapcsolataikat lezárni, hanem egyik partnertől a másikhoz mennek anélkül, hogy pontosan látnák, mi volt a baj az előző esetben. Így az egyre újabb és újabb partnerekkel ugyanolyan helyzetekbe kerülnek, nem tanulnak a kudarcaikból.

Párja mintája talán az, hogy tűrni, hallgatni, befelé elégedetlenkedni, titokban kiutat keresni és meglépni. Kérdés, hogy mit látott ebből Ön? Észrevette-e, hogy valami nincs rendben Önök között? Tett-e valamit annak érdekében, hogy feltárják a problémákat? Mennyire volt váratlan a párja lelépése? Voltak előjelek? Kicsi a valószínűsége, hogy volt párja jelenlegi szerelmétől Önhöz térne vissza. Ha szakít, egy újabb harmadikhoz megy majd. Ha mégse így lenne, és ismét összekerülnének, ne felejtse el, hogy még nem beszélték meg a nehézségeiket!

üdvözlettel

bárdos kata

Gyermek klinikai szakpszichológus
Share