Jelenlegi hely

Meghiúsult együttlétek

Egy párkapcsolati problémával fordulok Önhöz. Én 20, párom 21 éves, két és fél éve vagyunk együtt. A kapcsolatunk kezdetén elég rosszul indult a szexuális életünk, ugyanis páromnak volt egy urulógiai műtétje ami miatt közel 3 hónapot kellett várni az első együttléttel. Ez nem is okozott problémát, viszont azt eredményezte, hogy már mindketten nagyon rákészültünk, szinte megbeszéltük és mire belekezdtünk volna, sajnos párom részéről nem sikerült, ő elkezdett remegni, szégyellte magát, mondogatta, hogy vele még sosem történt ilyesmi, én nyugtatgattam, abszolút nem haragudtam, az ilyen megeshet mindenkivel, mondtam, és gondoltam is. Majd ezt egy közel másfél hónapos tortúra követte, megismétlődtek ezek a meghiúsult alkalmak, mert párom nem tudta ezt elengedni, ezáltal magát sem, így nem sikerültek az együttléteink. A megoldást az hozta, hogy visszament az urulógusához, hogy nincs-e valami szervi probléma, de természetesen nem volt, kapott egy potencianövelő gyógyszert, hogy visszahozza az önbizalmát.
Ez a probléma később időszakosan mindig előjött nálunk, majd el is múlt, ahogy jött. Sajnos egyre rosszabbul tudtam tolerálni, és most az utóbbi időben, körülbelül egy-két hónappal ezelőtt megelégeltem az újabb sikertelen együttlétet és kiborultam, elsírtam magam, mondtam neki nem túl szépen, hogy ez nem normális dolog, főleg ennyi idősen stb. Tudom, ez a legkevésbé sem hiányzott, de már nem bírtam tovább, csak a probléma az, hogy azóta nem javul. Egy ideig mindig én kezdeményeztem nő létemre, hol nem sikerült, hol nem is volt kedve a páromnak. Most eljutottam odáig, hogy már nekem sincs kedvem, inkább meg se akarom próbálni, mert akkor nem érhet csalódás, az önbizalmam is alábbhagyott, folyamatosan megerősítésekre van szükségem, és én, aki sose féltékenykedett, most valamilyen szinten azt is elkezdtem. Nagyon bánt ez az egész, mert nagyon szeretem a párom, de kezd kétségbeejteni ez a helyzet.
Kérem, segítsen megtalálni a megoldást erre a már nem újkeletű gondra.

Kedves Hölgyem!

Úgy tűnik, belekerültek egy örvénybe, és kapcsolatuk egyre rosszabbá válik egy olyan probléma miatt, amit mindketten egyre rosszabbul kezelnek. Ma már nehéz lehetne kiválogatni, hogy a problémájuk melyik része testi és melyik lelki. Mindketten elveszítették önbizalmukat, a szexuális együttlét teljesítménnyé vált, nem adja meg Önöknek a kiteljesedés, örömszerzés érzését. Ezen sajnos a potencianövelő szerek sem segítenek.

Önök mindketten nagyon fiatalok, talán még nem rendelkeznek sok szexuális tapasztalattal ahhoz, hogy egy ilyen nehézségen túljussanak Az örömszerzésnek új módszereit is megismerhetik, ha változtatnak begyakorolt szokásaikon, új pózokat próbálnak ki. Érdemes romantikus, szerelmes filmeket nézniük együtt, akár olyat is, mely segít az új szokások kialakításában is. Javaslom, hogy keressenek fel egy olyan pszichológust, aki szexuálterápiában, párterápiában egyaránt gyakorlott. Segítségével kizökkenhetnek a mostani rossz körökből, és megtanulhatják másképp szeretni egymást. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Gyermek klinikai szakpszichológus
Share