Jelenlegi hely

Már nem szeretnék vele lenni

Van egy barátom akivel 5 éve vagyunk együtt, de nem érzek már úgy iránta, és beleszerettem egy másik férfiba. Az a baj, hogy akivel együtt vagyunk, nálunk lakik, itt dolgozik. Hogy mondjam el neki, hogy már nem szeretnék vele lenni és nem szeretem már? Nagyon
megszerettem a másik férfit, és sokkal jobban szeretek vele lenni. Mit tegyek ?

Kedves „Névtelenmaradok”!

Nagyon nehéz megszakítani egy együttéléssel járó kapcsolatot, mert mindenképpen érinti a felek anyagi, és egyéb jövőjét is. Párja – a szakítással – nemcsak a kapcsolatot, hanem lakhelyét és munkahelyét is elveszítheti. Ilyenkor a legjobb szétválasztani a dolgokat, hogy a lehető legkevesebb legyen a kár. Vajon megmaradhat-e a lakhatás és a munka, ha a kapcsolat megszakad? El tudna-e különülni úgy, hogy az együttélés megszűnhessen, de a lakhatás ne? Persze az is elképzelhető, hogy mindent meg kell szakítani, de ilyenkor is érdemes arra figyelni, hogy ne kerüljön lehetetlen helyzetbe a párja, ne veszítsen el egyszerre mindent.

Ha egy kapcsolatból elfogyott az érzelem, akkor anyagi és egyéb okokból nem érdemes fenntartani, mert mindenkinek csak fájdalmat okoz. Biztosan a párja is érzi, hogy másképp vannak a dolgok, de a kötöttségek miatt nem mer mozdulni. A szakítás is közös ügyük, együtt kell dolgozniuk azon, hogy a legkevésbé fájdalommentesen válasszák szét ügyeiket.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share