Jelenlegi hely

A hátam mögött flörtölt...

Kedves Réka! Köszönöm kedves válaszát. Ön valóban jól látja, sérült a bizalmamam és az a biztonságérzet, amit a házasságunk jelentett számomra. Azóta is sokat beszélgettünk a férjemmel. Megengedte, hogy elolvassam az összes üzenetét, amit az oldalakon kapott és írt, hogy jobban lássam, mi (nem) történt. Azt láttam, hogy ahol párként regisztrált, ott is csak arról beszélt, hogy engem szeretne nővel látni és ő semmiképp sem akar aktív szereplő lenni a dologban. Ahol nőként volt jelen, ott is csak a nők közötti szexről beszélt, kíváncsiskodott, mi és hogy szokott történni. Ami rosszul esett nagyon, az továbbra is az, hogy az erotic flirt oldalon férfiként regisztrált és itt összevissza írt mindenkinek, és hogy azt állította, normális a szexuális élete, de vágyik valami különlegesre, amit a felesége nem ad meg neki. Elmagyarázta, hogy ez is azért volt, hogy felkeltse a nők kíváncsiságát és átterelje a beszélgetést olyan irányba, ahol el tudja mondani, ő szereti nézni, ha két nő szeretkezik. Mivel ezt én már hallani sem akartam, csak beszélgetni akart valakivel a témáról. Arról is meggyőződtem, hogy 3 hónapja nem látogatta az oldalakat, mivel írta, hogy mikor volt utoljára aktív, illetve volt olvasatlan üzenete is. Azt is láttam, hogy alig 5 nő válaszolt az üzenetére, a többiek azt írták, tegyen fel képet magáról, addig nem írnak, vagy egyszerűen három mondat után lerázták. Így picit megnyugodtam, de természetesen fáj, hogy titkolózott, mert az életemben ő volt az egyetlen férfi, soha nem voltam mással, és rosszul esik hogy a hátam mögött flörtölt. Lehet hogy fantáziált, de három nőnek konkrétan és részletesen leírta, mit tenne velük, és az is nagyon fáj, hogy próbálta rávenni őket, hogy találkozzanak bár egy kávé mellett, és ha lesz kölcsönös szimpátia, jöhet a szex. Erre azt mondja, csak azért volt, hogy akarjanak beszélgetni, így hitette el velük, hogy lenne folytatás, de ha erre került volna sor, lelépett volna. Ami meggyőződésem, hogy nem csalt meg, egyértelműen kiderült az üzenetekből, hogy négy mondatnál tovább nem jutott senkivel. Kitörölt mindent mindenhonnan, sokat sírt. Én nagyon megkeményítettem a szívemet, rideg voltam hozzá és elutasító. Sajnos ez a feszültség és a bűntudata oda vezetett, hogy kisebb stroke érte. Most picit jobban van, én is kezdtem feldolgozni a történteket. Megviselt mindkettőnket, szívből remélem, hasonló dolgok nem fognak történni, főleg azért, mert kihangsúlyozta, ez a fantáziája is csak úgy lett volna érdekes, ha szereplője vagyok, és ha két másik nőtől ezt meg szerette volna kapni, soha nem avatott volna be a vágyaiba. Köszönöm a türelmét, és szeretném, ha ezekkel a dolgokkal kapcsolatban is kifejtené a véleményét.

Kedves Kata!

Örülök, hogy sikerült a titkokat letenni, és őszintén beszélgetni egymással. Biztos vagyok benne, hogy a párjának is fontos ez a kapcsolat, és nagy erőforrás tud lenni egy-egy ilyen krízis a kapcsolatban. A pszichológiai értelemben vett krízis ugyanis azt jelenti, hogy a korábban működő megoldási stratégiáink, működésmódjaink nem működnek, újakat kell kifejleszteni, alkalmazkodva ezzel új élethelyzetekhez. Amíg azonban ezeket alakítjuk, jóval sérülékenyebbek vagyunk. Ha ebben a sérülékeny időszakban tudnak egymás támaszai, segítői lenni, az nagy erőt ad a kapcsolatnak, hiszen, ha egy életre tervez két ember, biztosan lesznek még nehezebb időszakok.

Abban is biztos vagyok, hogy idő kell, hogy a bizalom visszaálljon, és ez nem csupán idő kérdése, hanem azé, hogy mi történik most Önök között. Hogy mit tudnak kezdeni a ténnyel, hogy a párjának olyan fantáziái, vágyai vannak, amikre Ön nem nyitott. Erről érdemes lehet beszélni, illetve az is fontos kérdés lehet, hogy mi a közös elvárás szexuális téren. Hogy számára elég, ha nem bukik le, vagy szeretne-e bármin változtatni. Ha pedig nem, akkor az hogy fér bele az Önök kapcsolatába. Ezekben a kérdésekben szexuálpszichológus tud szükség szerint segíteni.

Kívánom Önöknek, hogy tovább haladjanak azon az úton, amely során egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

pszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.