Jelenlegi hely

Hármast az ágyban - mindenáron?

A párommal 5 éve vagyunk együtt. Tökéletes öt év minden téren. Viszont van egy probléma, amivel nem tudok mit kezdeni. Tíz év van köztünk, én 24 vagyok. A probléma az, hogy ki szeretné próbálni az ágyban hármasban, rajtunk kívül még egy nő. (Nekem ő első férfi az életemben és az utolsó is.) Kicsit félve gondolok erre. Van egy nő, pár évvel idősebb, mint én, akivel szeretné. Sokat beszélgetnek, ezelőtt is sokat beszélgettek a témáról. 1 éve megelégeltem és azt mondtam, hogy nem szeretném vele, és elméletben lezártuk ezt a témát. Majd más következett. Pár hónappal ezelőtt szintén kiborultam és sírtam, hasonló dolog miatt. Mérges lett és jó pár napig nem beszéltünk. Nem is törődött velem. Azt mondta, hogy akkor nem akar hallani a témáról többet, csak az esküvő meg ami jön azután. Kicsit megnyugodtam. Pár héttel ezelőtt viszont megint ugyanott tartunk. Hármast mindenáron. Azt mondja, csak kíváncsi. Most már tudom, hogy lebeszélni semmiképp nem tudom. Attól félek, hogy kiábrándulhatok belőle csak azért, mert látom őt más nővel. Nekem ez a dolog nagyon egyéni és kényes, nem tudom, mi történhet. Én meg nem tudom magam elképzelni egy nővel. Amikor szóba kerül a dolog, nagyon mérges leszek, hogy ilyet vár el tőlem, és a fél életét odaadná egy alkalomért. Nem értem. A kérdésem az, tényleg kiábrándulhatok? Nemet mondani nem fogok, inkább belemegyek, mint hogy azt mondjam, nem, és lehet, hogy soha nem lesz ugyanolyan, mint most. Férfiaknál ez mennyire megszokott? Félek, mi lesz a reakcióm, ha hozzám ér az a nő?

Kedves Hölgyem!

Kapcsolatuk fontos ponthoz érkezett, mely döntő lehet a továbbiakra nézve. Ön is érzi ennek a súlyát, ezért is dönt nehezen. Lehet, hogy félelmei csökkennének, ha picit utánanézne, mi is történhet egy ilyen helyzetben. Akár a párjával is beszélgethetne erről, hogy pontosan mire is vágyik. Mielőtt belemennének a helyzetbe, érdemes lenne hármasban is megbeszélni, ki mit vár ettől a helyzettől. Ha pontosan tudja, mi fog történni (és mi nem), akkor előre felkészülhet és kisebb a kiábrándulás veszélye.

5 év után szükséges lehet a friss ötlet a szexben. Érdemes ezekbe együtt belevágni. Új pózok, több kezdeményezés mindkét részről. Érdemes lenne együtt nézni szexről szóló filmeket, és akár ki is próbálni az ott látott dolgokat. Javaslom, hogy nézegessék a Káma Szutrát, vagy nézzék meg az ebből készült oktató filmeket.

Ha nem tesz(nek) semmit, kapcsolatuk veszélybe kerülhet az esetleges egyhangúság, begyakorlottság, unalom miatt. Fontos, hogy párja időben jelezte, hogy másra (is) vágyik, mint az eddig megszokottakra. Ha bizonytalan, részt vehetnek pár(szex) terápiában is. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.