Jelenlegi hely

Féltem anyukámat

Tisztelt Pszichológus! 22 èves lány vagyok, apu 6 éve meghalt. Anyu 62 éves és kb. 2-3 hónapja sír, szomorú és öngyilkossággal  is próbálkozott. Felment a padlásra, a kötél már a gerendán lógott, anyu meg fel-le mászkált, de szerencsére a barátom felment a padlásra és lejött anyu is. Mondta anyu, hogy nem kellet volna megmentenie. Nem mindennapos szerencsére nála a szomorúság, kb. 2-3 napig jókedv, utána szomorúság. A párom, én és anyu lakunk egy lakásban. Én amikor meghallok egy zörrenést, szó szerint félek, aggódom, hogy anyu csinált valamit, meg rámjön a sírhatnék, sírok is. Anyu járni fog pszichológushoz, Ön szerint a pszichológus tud rajta segiteni, hogy ne legyen szomorú, ne sirjon és ne csinàljon öngyilkossàgot???

Kedves Anita!

Bár nem vagyok feljogosítva arra, hogy másokat diagnosztizáljak – különösen nem néhány sor alapján –, úgy gondolom, hogy az édesanyja olyan problémával küszködik, amit egy szakavatott pszichológus/terapeuta képes pontosan felismerni és megadni számára a lelki felépüléshez szükséges segítséget.

Ez természetesen nem derült égből villámcsapás módjára fog történni, hiszen ahhoz, hogy egy hozzánk forduló személy problémáit világosan átlássuk és eldöntsük, mi ad számára valóban hathatós segítséget, csupán alapos „munkával” juthatunk el. Pontosan kell ismernünk a személyiségét, az élettörténetét.

Legyen tehát türelemmel és bizalommal! Tanúsítson édesanyja számára együttérzést és megértést, ezzel Ön is segíthet neki!

 

Üdvözlettel:

Herceg Attila drs.

Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.