Jelenlegi hely

Engem csak szexre használ

Van egy pasi, akivel úgy kezdődött, hogy szex, aztán úgy éreztem, kialakul valami köztünk - legalábbis én szerelmes lettem, és ő úgy gondoltam, az, hiszen azt mondta, majd szeretne gyermeket tőlem. Én 34, ő 42 éves. Aztán először többet taliztunk  és  utána ritkábban, előszőr kimondta, szeret meg féltékeny, ha másik pasiról szó esik esetleg. De aztán nélkülem járt bulizni, más nővel, aki állitólag csak ismerős, de többször ment vele. Többször kérdeztem tőle, hogy van-e köze hozzá, állította, nem, meg ne legyek féltékeny, nem csal meg. De aztán rám írtak, hogy azt a csajt mutatta be barátnőjeként másoknak, míg engem csak szexre használ. De ő ezt mindvégig tagadta, hogy hazugságokat állitanak. Neki hittem, folytattuk tovább, persze aztán már olyanok jöttek ki belőle, hogy ha más nővel is lenne, sosem felejtene el, aztán meg hogy nem tud komolyat velem, mert 80 km-re lakom, és ő nem költözne - de sosem kérdezte, hogy én költöznék-e. Szóval komolytalan a pasi, igazam van, és csak kihasznál engem?

Kedves Edina!

Leveléből úgy tűnik, hogy kapcsolatuk csak a szexről szól. Nincsenek közös programjaik, közös érdeklődés, tervek, érzelmek, tehát semmi, ami egy kapcsolathoz kell. Mit jelent az Ön számára szerelmesnek lenni egy férfiba, akit alig ismer? A jó szexet, hogy tetszik Önnek? Nem tudom, hogy az ilyen kapcsolatot kihasználásként kell-e megfogalmazni, ez csak akkor lenne így, ha az Önök közötti megállapodás eredetileg másról (is) szólt volna. Jelenleg - úgy tűnik – ez az egyetlen terület, ami működik Önök között, és ebben talán egyet is értenek. Egy ilyen helyzet csak akkor csalódás, ha mást vártunk, mást akarunk, mint a másik, ha többet teszünk bele, mint a másik. Kérdés, hogy milyen indíttatásból teszünk így, ha a párunk ezt soha nem igényelte. Önök nem egy pár, hanem két ember, akik időnként találkoznak, és ilyenkor jó a szex. Ebben semmi kifogásolhatót nem találhatunk, ha nem ígértek többet egymásnak. Nem várhatunk hűséget valakitől, akivel néha összebújunk.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.