Jelenlegi hely

Engedjem el, még ha fáj is?

Az én problémám egy kicsit bonyolult, ugyanis nem tudom eldönteni, mit tegyek. Van egy férfi, idősebb nálam 7 évvel, neki már van 3 gyereke, én 29 vagyok, szingli, gyermek nélkül! 4 éve nincs komoly párkapcsolatom. Vele lassan 2 éve ismerkedtem meg, az érzés olyan volt, mintha már régóta ismertük volna egymást. Bevallotta, hogy van párkapcsolata, de nem szerelemből van vele, hanem bizonyos érdekek miatt. 1 évre eltűnt az életemből. Tudom az okát, amit most nem osztanék meg. Nem tudta felvenni velem a kapcsolatot, de nem a
nő miatt. Mikor lehetősége lett, ez volt 2019 augusztus, egyből felkeresett. Azóta mindennap beszélünk, de nem talàlkoztunk, jelenleg ez nem lehetséges, de hamarosan sor kerülhet rá. Arra kér, várjak rá 2 évet és azt mondja, engem szeret és velem akar lenni és gyermeket szeretne tőlem! Már azt is mondtam neki, hogy van valakim, de ez sem ijesztette el! Azt mondta, ő akkor is szeret és be fogja bizonyítani! A baj csak az, hogy tudom, nem helyes másnak az életébe mászni! De mégis kötődöm hozzá... Azt az időt, amit együtt töltöttünk, sosem tudnám felejteni! Valóban nem volt még ilyen férfi az életemben, akitől ennyi törődést, figyelmet és szeretetet kaptam. Kérem, segítsen! Hogyan tudnám eldönteni, mi a helyes? Nem akarok rá várni, úgy érzem, nincs erre időm.. de eközben az elengedés
sem megy... Engedjem el, még ha fáj is? Vagy várjak még? A fejemben teljes üzemzavar...

Kedves Hölgyem!

Kicsit zavarban vagyok a számokkal kapcsolatban. 2 éve ismerkedtek meg, a férfi egy évre eltűnt. Utána (2019 augusztus) pedig „visszatért”, de nem találkoztak. Mennyi volt a közösen töltött idő? Mintha a megismerkedés óta csak azt várná, hogy majd egyszer, esetleg 2 év múlva találkozhatnak.

Vannak olyanok, akik nem tudnak kapcsolat nélkül élni, emiatt olykor „tartalékokat” is tartanak, hogy váratlan helyzetekben nehogy egyedül maradjanak. Kapcsolatukat csak az interneten/telefonon tartják, nincsenek mosolyok, érintések, szex. Mivel tartja fogva ez a férfi? Eddig már 2 évet vett el az életéből, és még legalább 2 évig kell várni rá?

Ön többet érdemel annál, mint hogy tartalék legyen. Lehetne főszereplő is a saját életében. Biztos, hogy érdemes várni rá?

Korábban voltak komoly párkapcsolatai. Ezek feltehetőleg nem telefonon zajlottak. Talán ezekben hamarabb kiderült, hogy ki milyen mélyen van benne a helyzetben, viszont az érzelmek is könnyebben áramlottak, a találkozások több élményt adhattak. Ma egyre többen ismerkednek interneten, sok fiatal még soha nem randizott internetes segítség nélkül. Önnek vannak valós tapasztalatai. Próbáljon visszatalálni ezekhez az élményekhez. Az internet sok esetben félrevezetheti. Tudnék erre tudományos magyarázatot is adni, de nem fárasztom ezzel. Talán csak annyi, hogy a valóságos világban minden érzékszervünkkel észleljük a társunkat, telefonon, interneten több kommunikációs csatorna (illat, hő mozgás, testbeszéd érzékelése, divat stb.) kihasználatlan marad. Emiatt észlelésünk korlátozott, nem vesszük észre az esetleges ellentmondásokat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.