Jelenlegi hely

Én voltam hűtlen

Nem tudom, ezen pszichológus tud e segíteni de... A helyzet az hogy én voltam hűtlen a páromhoz! A kapcsolatunk 7 hónapja ért véget, én voltam hűtlen, mégis a mai napig lelkiismeret-furdalasom van, és egyáltalán nem tudok nyitni senki felé sem! Arra várok, hogy megbocsásson, de tudom, hogy erre semmi esély, mégsem tudok továbblépni se jobbra, se balra! Tudom, hogy túl kéne tennem magam rajta, főleg hogy én voltam hűtlen, de nem megy!

Kedves Hölgyem!

Talán nem is párja megbocsájtása fontos, hanem saját magával nem tud megbékélni. Mi történt Önnel? Mi vezetett a megcsaláshoz? Saját indítékaival kell tisztába jönnie. Fontos lenne, hogy ne értékítéletek mentén gondolkodjon (a megcsalás bűn). Valami történt Önnel, amiért ezt az utat választotta. Jobban meg kell ismernie döntésének hátterét, érzelmeit. Nem büntetésre, lelkiismeret-furdalásra van szüksége, hanem mélyebb önismeretre. Elemeznie kell kapcsolatát, amiben a megcsalás bekövetkezett.  Az is számít, hogy sodródott bele a másik viszonyba, mi vonzotta, mi érdekelte benne.

Szerintem saját maga is megfelelő válaszokat találhat, ha túl tud lépni az önsajnálaton, és „önbüntetésen”. Ha mégsem, akkor valóban segíthet egy pszichológiai konzultáció. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.