Jelenlegi hely

Csak az anyagi biztonság miatt mentem hozzá

4 éve élek együtt férjemmel, s van egy 3 hónapos gyermekünk. Férjembe sosem voltam szerelmes, csak az anyagi biztonság miatt mentem hozzá. De sajnos a megszületett gyermekünk iránt sem érzek semmit. Hozzáteszem, a gyermeket csak a férjem akarta. Ellátom tisztességesen, de érzelmem nincs iránta sem. Változhat ez az állapot?

Kedves Banett!

Nagy bajban van! Olyan életmódot választott, melyben az érzelem nem játszik szerepet. Nem ír arról, hogy volt-e olyan kapcsolata, amiben megjelent valamilyen érzelem. Volt-e bárki az életében, akihez vonzódott, akit szeretetett. Biztos nem előzmények nélkül való, hogy ezt az utat választotta. Kérdés, hogy valóban szeretne-e változtatni ezen a helyzeten, vagy ez kényelmes, biztonságos, korrekt.

Életünk szépségéhez kellenek az érzelmek. Szeretet, harag, öröm és bánat, jó szex, intimitás. Ezek nélkül elfogyunk, kiürülünk, kiégünk. Azzal, hogy hozzám fordult, azt jelzi, hogy jelenlegi élete nem kielégítő az Ön számára. Ha változtatni szeretne, forduljon pszichológushoz. Kiderülhet, hogy miért van ilyen nagy szüksége a biztonságra, miért szorítja háttérbe az érzelmeket, érzéseket. Talán gyerekéhez is közelebb kerülhetne, és megóvhatná attól, hogy a szeretet, az érzelmek hiánya miatt súlyosan sérüljön.

Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share