Jelenlegi hely

Aggaszt, hogy még nem volt párkapcsolatom

19 éves leszek pár hét múlva és egyre jobban aggaszt, hogy még nem volt párkapcsolatom. Leginkább szerintem az lehet az oka hogy nem tudom elképzelni, hogy bárki is vonzónak találna.
Másrészt félek egy párkapcsolattól, és megijedek, amikor bárki közeledne felém. A testemmel sem vagyok megelégedve, mert kerekebb vagyok a nádszálkarcsú lányoknál és mindig összehasonlítom magam velük. Mit gondol, mit kellene tennem?

Kedves Sail!

Nincs lemaradva semmiről. Talán még nem készült fel egy párkapcsolatra. Vannak lányok és fiúk, akik később találnak rá a szerelemre, manapság egyre többen csak jóval később. Nem kell úgy éreznie, hogy már lekésett valamiről. Mindig voltak és lesznek nádszálkarcsú lányok, vagy olyanok, akik éppen megfelelnek az adott kor szépségideáljának, ők talán korábban kezdenek kapcsolatokat. Van azonban más készség is, amire szüksége van: nyitottság, érdeklődés, kíváncsiság a másik nem iránt. Lehet, hogy még eddig senki sem találta vonzónak, de Önnek se tetszett senki, akinek az esetleges közeledését el tudná fogadni. Az emberek általában akkor közelednek valakihez, ha éreznek valami hívást, vonzást. Ön még nem érzett ilyet, de nem is sugároz ilyen jeleket.

Ha majd úgy érzi, szüksége van valakire, vagy éppen megtetszik valaki, akkor Ön is vonzó lesz, éppen attól a kisugárzástól, amit a másik keres, és ez független a testalkattól. Ha elégedetlen a testével, foglalkozzon többet vele, sétáljon, sportoljon legalább hetente egyszer, figyeljen a frizurájára, a megjelenésére. Nem mindenki hajt a modell típusú lányokra, sokkal inkább azokra, akik hisznek magukban, vállalják magukat olyannak, amilyenek.

üdvözlettel

bárdos kata

Gyermek klinikai szakpszichológus
Share