Jelenlegi hely

Válaszra sem méltatott

30 éves egyedülálló nő vagyok. Tavaly megismertem egy srácot a Badoo-n. Végül beleszerettem, úgy volt, hogy tavasszal hozzám költözik. Külföldön élek, van egzisztenciám, ő erdélyi. Mindketten örültünk a lehetőségnek, én hogy segíthetek, ő hogy segítve lehet. Egyszer csak letiltott a messengeren minden ok nélkül. Depressziós volt és tavalyelőtt volt egy stroke-ja, illetve szexuális gondjai. Én elfogadtam ezekkel együtt, és még válaszra sem méltatott, lenéz. Ön szerint hogy lehet ezt a megaláztatást feldolgozni? Nem tudok sem enni, sem aludni és állandó izomfajdalmaim vannak.

Kedves Hölgyem!

Ha jól értem, akkor az interneten ismerkedett meg a fiúval, akivel kapcsolatban még az is felmerült, hogy Önhöz költözik. Lehetséges, hogy még soha nem is találkoztak? Sajnos az ilyen ismeretségek nagy része megszakad, amikor személyes találkozásra kerül sor. Addig mindenki írhat mindent, ígérhet és kérhet bármit. A személyes találkozás, főleg, ha az összeköltözés, már komolyabb dolog, onnantól kevésbé hitegethetjük a másikat, ígéreteinket behajthatják rajtunk. Talán ez a fiú is így lehetett, jó volt kapcsolatot tartani Önnel, amíg nem volt semmi konkrét történés. Amint komolyan felmerült, hogy elköltözzön egy másik országba, ahol nincs saját megélhetése, betegségeivel együtt kell elkezdeni egy új életet valakivel, akit alig ismer – már elegendő lehet ahhoz, hogy megijedjen és szakítson.

Kérdés, hogy mennyire akarta ő ezt a kapcsolatot, és mennyit dolgozott Ön azért, hogy együtt lehessen a fiúval? Lehet, hogy kicsit soknak érezhette a fiú az Ön várakozásait? Leírása szerint nagyon sokféle bajtól szenvedett a fiú, depresszió, stroke, szexuális problémák – miért érné meg Önnek egy ilyen beteg ember felvállalása? Ha jól értem, akkor partnert keres, és nem valakit, akit ápolhat és eltarthat. Mintha kevésre becsülné magát, hogy ekkora áldozat kellene, hogy valaki szeresse.

Ijesztő és szomorú ez a hirtelen szakítás, de lehettek előjelek, amiket nem vett észre, vagy amikről nem akart tudomást venni. Fontos, hogy jobban megismerje magát, saját értékeit. Ebben a kapcsolatban – úgy tűnik, - hogy csak a lakása és a pénze volt fontos. Ön ennél biztosan többet ér. Érdemes lennie pszichológushoz fordulnia, hogy megtanulja becsülni saját magát ahhoz, hogy mások is megbecsüljék. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

 

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share