Jelenlegi hely

Nem tudom, hihetek-e neki?

A barátommal 1 éve vagyunk együtt. Eleinte minden jól ment, minden problémát értelmesen át tudtunk beszélni, még ha az elején fel is csattantunk. Tudtunk mélyen beszélgetni az érzéseinkről és meg is értettük egymást. Az utóbbi időszakban azonban agresszív lett, kiabál velem, nem érti, hogy nekem ezzel mi a gondom. Volt már, hogy este az utcán nyomott fel a falra, nem ijedtem igazán meg, mert meg tudtam volna magam védeni, le tudtam volna magamról szedni, de ha "visszaütök", csak még inkább felidegesítettem volna, így megvártam, amíg megnyugszik, és leléptem. Ezután nem beszéltünk 1 hétig, mivel magamban is rendbe szerettem volna tenni a dolgot, így hazaköltöztem. Utána persze bocsánatot kért és beszéltünk róla, de nyilván aggaszt, mi van, ha esetleg később a gyerekeinkkel vagy előttük csinálja? Illetve igen sokat hazudik, amin a legtöbbször rajta is kapom. Legalábbis szeretném ezt hinni. Az utolsó pillanatig tagad dolgokat, akkor is, amikor a nyilvánvaló bizonyíték ott van a kezemben. Legalább százszor halottam már tőle, hogy nem akar többet hazudni, és nem is fog, de újra és újra előjönnek ezek a problémák, és már azt is megkérdőjelezem, amikor tényleg igazat mond. Nem tudom, hihetek-e neki, és azt sem tudom, mivel lehetne helyrehozni a bizalmamat.

Kedves Anonymous!

Agresszivitás, bántalmazás, hazudozás? Rosszul hangzik! 1 éve vannak együtt, ebből a kezdeti időszak mély érzelmekkel, jó kommunikációval telt, majd egyszerre megváltoztak a dolgok. Több dologra is gondolhatunk:

-       valami történt a párjával, amitől hirtelen megváltozott (hirtelen rossz élmény, csalódás, betegség)

-       valami történt a párkapcsolatukban, de legalábbis párja így érezheti (pl. gondolhat arra, hogy Önnek van valakije)

-       talán mindig is ilyen volt a párja, csak a kapcsolat elején rejtegette.

Mennyire ismeri párja korábbi életét? Milyen párkapcsolatai voltak? Hogyan alakultak? Hogyan értek véget? Ezekből az információkból kiderülhet, melyik esetről van szó. Mindenesetre legyen óvatos. Ha így marad, ez nem jó kilátás a további közös életükre. Nehéz elképzelni az életet valakivel, akiben nem bízhatunk. Kereshetnek párterápiás lehetőséget is, ahol kiderülhet megváltozott-e valami párjánál, vagy valamit nem vett észre kapcsolatuk első szakaszában. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

 

 

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share