Jelenlegi hely

Nem akar visszajönni hozzám

Másfél hónapja szakított velem a volt párom, eljöttem külföldre, amit ő úgy élt meg, hogy elhagyom, emiatt szakított velem, mert én nem odahaza próbáltam meg. Arra hivatkozott, hogy nem figyelek rá soha, belefáradt, hogy nehéz a helyzetünk és jelen pillanatban nem haladunk előre. Soha nem bocsátja meg, hogy elhagytam. Akkor erre én megjegyeztem, hogy akkor neki bólogató kutya kell, aki pénzeli, később ezért bocsánatot kértem, azért is, hogy úgy érzi, hogy én elhagytam. Egymásra mi úgy tekintettünk, mint életünk szerelmére, és ezt hogy kimondtam neki legutóbbi beszélgetésünknél, el is sírta magát. Elmondtam neki, hogy megyek haza, meg hogy azokat a dolgokat, amiket elterveztünk, annak az alapjait elindítottam, erre jött már csak dacból, hogy nem érdekli, meg bármit megteszek neki, soha nem jön vissza hozzám, le is tiltott, hozzámvágta, hogy ismerkedik valakivel, akivel jól érzi magát, de kapcsolata azóta is egyedülálló. Éppen hogy szakítottunk, ő felrakta magát társkeresőre, amin azóta már nincs fent. Én azóta is minden este vele alszom el, több olyan esetet is átéltem, ahol magunkat látom belülről, hogy megbeszéljük a dolgokat, kibékülünk, amit anno is terveztünk, babákat, látom, hogy a kórházban vagyunk és ő van előttem, fogom a babánk, vagy akar hogy az esküvőnkön vagyunk és ő áll mellettem és én hajtom szét a fágylát.
Hiszek benne, hogy tavaly őt a sors hozta nekem, és tényleg életem szerelme. Mindkettőnknél 3 év telt el az előző óta, közös dolgok, ugyanazon a napon születtünk. Utolsó üzenetem neki az volt sms-ben, hogy szeretem és fontos nekem, nem akarom azt, hogy bántsuk egymást, meg felfogtam azt, hogy nem akar velem beszélgetni, és ezt kell bebizonyitania mindenáron, én arra gondoltam, hogy emeljük a megértésünket magasabb szintre, és hogy újra legyünk nyitottak egymásra, és beszélgessünk. Én ezt megvárom és addig megyek, csinálom a céljaimat.

Kedves Uram!

Párja nagyon megbántott lehet, hogy letiltotta, és azóta sem fogadja az üzeneteit. Ön ígérte, hogy hazajön hozzá, de nem jött. Most talán hónapokig nem is jöhet. Az biztos, hogy most egy hosszabb, komoly szünet következik a kapcsolatukban. Ezalatt érdemes lenne végiggondolnia, hogy mi okozta az elakadásokat, hullámvölgyeket, és mi vezetett a szakításhoz. Párja is távolabb kerül a veszekedésektől, szakítástól, és ő is gondolkodhat ugyanezen. Talán, ha ismét hazajön, és személyesen találkozhatnak, megpróbálhatják személyesen is felmérni, mi maradt a szerelemből, ragaszkodásból. Addig is írjon neki leveleket, üzeneteket, még akkor is, ha nem nyitja meg ezeket a párja. Talán egy pillanatban kíváncsi lesz rá, hogy vajon Ön gondol-e még rá. Ha tudja, ossza meg vele, milyen hibákat követett el, mit csinálna másképp.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share