Jelenlegi hely

Nem akar engem, fáradt

Párommal két éve vagyunk együtt. Idén eljegyzett, sokat beszéltünk róla, hogy kisbabát szeretnénk (talán ő előbb is szerette volna, mint én). Az utóbbi hónapokban szinte csak akkor vagyunk együtt, ha peteérésem van, de akkor is csak ha én kezdeményezek. Ebben a hónapban viszont egyáltalán nem sikerült együtt lenni, nem akar engem, fáradt, egyszer majdnem sikerült, de erekciós problémák miatt mégsem. Ez az önbizalmamat lerombolja, kérdeztem tőle, én mit tehetnék, hogy jobb legyen, vagy hogy megkívánjon, de csak annyit mond, nem velem van a baj, fáradt. Mivel stresszes a munkája, ezért korábban elhittem ezt az indokot, de most két hét szabin volt, olyan volt, mintha kicserélték volna, mégsem volt semmi az ágyban. Hamarosan esküvő, illetve költözünk is, ezért arra is gondoltam, hogy talán sok ennyi izgalom együtt, de azt mondja, élvezi hogy zajlik az élet. Nagyon megijeszt ez az egész.

Kedves Hölgyem!

Ijedtsége jogos, és nagyon jó, hogy még időben foglalkoznia kezdett ezzel a problémával. Szexuális együttléteik egyre ritkábbak, akkor is a peteérés környékére időzítettek, a kezdeményezés is szinte csak Önnél van. Mindezekből jól látszik, hogy nagyon nagy különbségek vannak szexuális igényeik között. Párja gyakorlatilag érdektelen az együttlét iránt, egyetlen motivációja a gyerek. Egyre több a kifogás, egyre nehezebb elcsábítani. Ennek okait nem tudom ennyi adatból megállapítani, de valószínűleg nem átmeneti csökkenésről van szó. Vannak olyan emberek, akik nem érdeklődnek a szex iránt, vagy csak annyira, amennyire a családalapításhoz elkerülhetetlen. Kérdés, hogy szeretne-e egy ilyen kapcsolatban élni. Önbizalma máris sérült, és miközben párja „élvezi az életet”, kevés a közös öröm.

Fontos tudnia, hogy spontán javulás nem nagyon várható, egy szex iránt közömbös ember nem válik lelkes, romantikus hódolóvá. Mielőtt beleugranak a házasságba, érdemes megnézni, rendezhető-e a szexuális életük. Párterápia, szexuálterápia segíthet tisztázni, mi okozza a különbségeket, van-e lehetőség a változásra. Biztosan nem lesz könnyű behívni a párját egy ilyen kezelésbe, de enélkül csak további csalódás várhat Önre.

üdvözlettel

bárdos kata

Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.