Jelenlegi hely

Nehezen viselem a jelenlétét

10 éve vagyok együtt a párommal. Sok minden történt velünk, de én már nem érzek iránta semmit. Szexuálisan sem kívánom. Egyszer már elköltöztem, de visszamentem hozzá. Szó szerint irreálisan nehezen viselem a jelenlétét is. A fejemben már ezerszer elhatározásra jutottam, hogy elhagyom. Lenne is hova mennem, de valami visszatart. Kezdek beleőrűlni ebbe, nagyon magányosnak érzem magam. Tudom, hogy boldogabb lennék nélküle. Sajnálom is őt, de tartok tőle, mit fog reagálni, ha elhagyom őt.
A másik dolog, hogy gyermekkoromban molesztált az egyik családtagom (plusz a szomszéd). A legjobb szó a kísérletezgetés. Ez nem okozott problémát a kapcsolataimban. Alkalmanként eszembe jut a dolog. Ezek szerint kellene ezzel foglalkozni? Tavaly felkerestem egy pszichológust, de úgy gondolom, nem volt megfelelő a számomra.

Kedves Fuzsi!

Előfordulhat, hogy nem sikerül olyan pszichológust találni, aki elfogad és úgy segít, hogy érezzük a támogatását, elfogadjuk a visszajelzéseit, és ha fájdalmas is a munka, úgy érezzük, hogy nem hagy magunkra. Talán most már jobban látja, milyen szakembert szeretne.

Bizonytalan, hogy kilépjen-e a kapcsolatából, amit egyre nehezebben visel. Egyszer már kilépett, de visszament, Miért? Ha szakítana, akkor miért párja reakciójától fél? Vajon ő még nem vette észre, hogy ennyire kihűltek az érzései iránta? Nem tűnt fel neki a szexuiális idegenkedés? Ő ugyanúgy szereti magát, mint az első években? Ha a kapcsolatunk már nem olyan, mint az első években, akkor sokat tehetünk azért, hogy ismét megtaláljuk azokat a dolgokat, amiért megszerettük egymást. A megszokott hétköznapok unalmasak lehetnek, de nem várhatjuk csak a párunktól, hogy izgalmassá tegye az életünket. Ha megpróbálkozna azzal, hogy megnézze, vannak-e még érzelmi tartalékok a kapcsolatukban, akkor próbáljon meg tenni érte. Szervezzen randikat, közös programokat, élményeket, ami mindkettőjüknek örömet okozhat. Megpróbálhatna beszélgetni párjával a problémáiról, hátha ketten könnyebben megtalálnák az okokat. És persze elmehetnek együtt párterápiára, hogy kiderüljön, merre mehet a kapcsolatuk, mi köti össze Önöket. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share