Jelenlegi hely

Megcsaltam az első szerelmemet

Nagyon nehéz helyzetben vagyok, úgy érzem, megszakad a szívem. A barátommal 16 éves korom óta vagyok együtt, most 22 vagyok. Ő az első pasi az életemben. Megcsaltam. Szeretem még mindig, csak úgy érzem, becsapom, és egyfolytába örlődöm, hogy mi legyen, mert nem merem elmondani neki. A megcsalásban nem volt szex, ez tudom, hogy nem enyhít a súlyosságán, de én ezzel vigasztalom magam. Mit tegyek? Mondjam el neki vagy legyen ez egy örök titok kettőnk között?

 

 

Kedves Levélíró!

Úgy gondolom, hogy mielőtt döntést hoz arról, hogy a történteket megossza-e a párjával, vagy az Ön titka maradjon, először önmagának kell kérdéseket feltennie, és megtalálni azokra a választ.
A legfontosabb kérdés az, hogy miért keresett mást? Mit keresett? Talán hiányolt valamit? Mi zajlott le Önben akkor, amikor megtette ezt a lépést?

Mérlegre kell tennie az elmúlt 6 évet. Ez hosszú idő, és szinte törvényszerű, hogy az érzései megváltoznak. Mindezt magában kell tisztáznia.
Ugyanakkor az a kérdés is felmerül, hogy valóban bizalomra épül-e kettejük kapcsolata? Mi motiválja a kapcsolatot? Megszokás? Félelem az egyedülléttől, a másiktól való elválástól, netán a folyamatosan változó szerepektől? Vagy éppen az állandóságtól, a változatlanságtól? Mindez rendkívül fontos szempont abban a döntésben, hogy nyíltan elmondja-e a párjának, mi is történt valójában.

Üdvözlettel:
Herceg Attila drs.

 

Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.