Jelenlegi hely

Kövérnek látom magam

173 centi magas vagyok és 57 kg. Nem bírok megelégedni magammal. Állandóan mérem magam a mérleggel, folyton nézem magam a tükörben és kövérnek látom magam. Nem bírom elfogadni magam. Ehhez az is hozzájárul, hogy nincs barátom se, és úgy érzem, túl ronda és kövér vagyok és ezért nem kellek senkinek. Nagyon kétségbe vagyok esve. Fogyni szeretnék még, vagy ha nem is, legalább tartani a súlyomat. Mit csináljak, hogy 57 kg maradjak? Mit csináljak, hogy ne legyek kövér és hogy el bírjam fogadni magam? Kérem, segítsen, mert már nem jó ez így. Nem bírom tovább

Kedves Ifjú Hölgy!

Bár nem vagyok egészségügyi szakember, a magassága és a testsúlya alapján nem hiszem, hogy Ön túlsúlyos lenne. Sokkal inkább hiszem azt, hogy saját, belső konfliktusait vetíti ki a testére, ezzel pedig helytelen test- és önképet alakított ki.

Ha ez megnyugtatja, érdemes felkeresnie egy táplálkozási tanácsadót, vagy a háziorvosát, aki minden bizonnyal elmondja, hogy a fogyókúrával többet fog ártani önmagának, mint használni.

Javaslom, keressen fel egy pszichológust, aki segít Önnek abban, hogy önértékelése pozitív és egészséges legyen!

Üdvözlettel:

Herceg Attila drs.

 

Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.