Jelenlegi hely

Jobb lenne az egyéni tanrend?

13 és fél éves Szabolcs fiammal nem lehet bírni az iskolában. A tanár elmondása szerint az aulában őrjöng, kiabál, órákon beszólogat, csúnyán beszél stb. A tanárnő már azon gondolkodott, hogy egyéni tanrendesnek teszi, de én ezt nem igazán szeretném. Itthon, mikor velem van,  nincs vele nagy gond, kivétel az iskola. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön mit tanácsol? Ebbe az iskolába problémás gyerekek járnak, ő is magatartás-problémás! Kéem, mondja el a véleményét, Ön mit gondol?? Jobb lenne az egyéni tanrend a gyereknek??

Kedves Éva!

Első körben fontosnak tartanám szakembert felkeresni fia viselkedésproblémájával kapcsolatban. A területileg illetékes nevelési tanácsadóban fognak tudni Önnek segíteni. Érdemes lehet jelezni a pedagógusnak, hogy fia segítséget kap. Sokszor ez megnyugtatja a tanárokat, türelmesebbek szoktak lenni.

Nagyon nehéz a levele alapján eldönteni, hogy az egyéni tanrend lenne-e a megfelelő út. Mivel úgy látom, Ön ezt a megoldást nem szeretné, javaslom, beszéljen fia tanárnőjével. Mondja el neki, hogy Ön ezt miért nem szeretné, és biztos vagyok benne, hogy ő is fog magyarázattal szolgálni az egyéni tanrenddel kapcsolatban. Ez közös döntés kell hogy legyen!

Sok sikert kívánok!

Kovács Réka

pszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.