Jelenlegi hely

"Hűtlen barát"

Van egy jó barátom, akivel nagyon jóban voltam, jó barátok voltunk. Egyszer összevesztünk, és nem beszéltünk hónapokig. Aközben ugyanolyan jóba lett egy másik emberrel, viszont mi is közben kezdünk kibékülni és beszélgetni. Mit tehetnék azért, hogy ez a barát velem is annyira foglalkozzon, mint az új barátjával? Azt látom rajta, hogy még mindig kedvel, és szeret velem beszélgetni, de nem tudom, hogy beszèljek vele erről, hogyan tehetnék fel neki kérdéseket ezzel kapcsolatban, hogy ne rontsak el semmit? Mivel tehetném jóvá? Mit tegyek? Lehetséges, hogy ha teszek valamilyen formában ezért a dologért, akkor teljesül, amit akarok?

Kedves Kérdező!

Teljesen természetes, hogy azokkal az emberekkel, akikkel újonnan alakítunk ki barátságot, esetlegesen több időt töltünk, mint korábbi ismerőseinkkel. Ez különösen igaz lehet akkor, ha az új baráttal egyezik az érdeklődési körünk, vagy valami újdonságot hoz az életünkbe.

A számunkra új, izgalmas dolgokkal is jelentősen többet foglalkozunk, mint a korábbiakkal. Ez egy tény, amelyet be kell látnunk és el kell fogadnunk.

Az Önök helyzetében azt is figyelembe kell venni, hogy volt egy nézeteltérés és egy hosszabb „kihagyás”, ami minden bizonnyal némileg lehűtötte a kapcsolat intenzitását. Ha Önnek valóban fontos ez a barátság – és nem csupán az elutasítottságból fakadó keserűség, esetleg a féltékenység szól Önből –, ne legyen rest kezdeményezni! Keresse azokat a lehetőségeket, amelyek közös időtöltésre adhatnak okot – pl. közös mozizás, kirándulás, bármi, ami mindkettejüknek örömet okoz!

Üdvözlettel:

Herceg Attila

 

Problémakör: 
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.