Jelenlegi hely

Borzasztóan agresszív vagyok a barátnőmmel

Borzasztóan agresszív vagyok a volt barátnőmmel. Rá is ment - nem csak emiatt - a 3 éves kapcsolatunk. Már az első hónapokban sok vita volt, ami csak elburjánzott idővel, bármennyire is nagy volt a szenvedély és a szeretet. Szakított, mondván, hogy nárcisztikus vagyok és bántalmaztam őt, ami igaz sajnos. Fél éve, hogy vége a kapcsolatnak, de sokszor kerestük még egymást, megpróbáltuk újból kezdeni, de ugyanazok a körök  játszódtak le. Máig nincs minden lezárva, és reménykedek, hogy megbocsát idővel, amivel valószínüleg magamat csapom be. Megfogadtam
magamban is, hogy soha többé nem ütöm meg, bármennyire is feldühít, mégis sikerült, amit miatt később borzasztó önutálatot és bűntudatot éreztem. Szeretném hozzátenni, hogy magamat is érzelmileg bántalmazva érzem, amit most pár szóban nem tudnék kifejezni. Másokkal soha nem voltam agresszív, kifejezetten békésnek és kedvesnek tartanak a barátaim és az emberek.
Kérdésem az lenne, hogy mitől váltam ilyen rossz emberré, miért jön elő az agresszióm, pont egy olyan ember irányában, akinél soha nem szerettem senkit jobban - és mit tudnék tenni?

Kedves Uram!

Valóban itt az idő, hogy kezdjen valamit az agresszióval, amit párja ellen fordít, ami megmérgezte kapcsolatukat. Fontos, hogy belássa, valami baj van Önnel, nem tudja fékezni a dühét, emiatt bántalmazza a barátnőjét. Nem lesz könnyű segítséget találni, a segítő szakma inkább a bántalmazottnak segít. Ugyanakkor nem is reménytelen a helyzete, mert elfogadja, hogy Önnel van a baj és nem másokat hibáztat. Terápiára van szüksége, hogy felismerje, mi az, amiért ennyire kijön a sodrából, honnan jönnek ezek a félelmetes indulatok, melyektől még Ön is megijed. Bár elhagyta a szerelme, próbáljon türelmet, időt kérni tőle, amíg terápiába jár. Lehet, hogy a munka utolsó szakaszában az ő segítségére is szükség lesz. Ne áltassa magát, hogy egy új kapcsolatban majd másképp lesz. Valami olyan dolgot élt át korábban, amiért azt kell bántania, aki szereti.

Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.