Jelenlegi hely

Ezek lesznek 2021 legfontosabb irányai a pszichológiában

Hogyan fogadtassuk el az emberekkel a Covid-19 elleni védőoltást? Mit kezdjük munkavállalók millióinak kiégésével? Hogyan tudjuk a távoktatás segítségével hatékonyan felkészíteni a gyerekeket a 21. századi élet kihívásaira? 

Széles körű az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy a világ legégetőbb kérdései közül sokra a pszichológia fogja megadni a választ. A szakma előtt álló feladatokat nemrég kiadott trendjelentésében összegezte az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA), amely több mint 130.000 tagjával az a világ legnagyobb és legbefolyásosabb pszichológiai szakmai szervezete. A társadalmi ügyek iránti elkötelezettségéről, lobbitevékenységéről is ismert társaság minden év elején kiad egy ún. trendjelentést, amelynek elkészítéséhez több tucat, a lélektan legkülönbözőbb területein működő szakemberrel vesznek fel interjúkat. Az ő beszámolóik alapján gyűjtik össze a következő év várható legfontosabb irányait, amelyek többsége jó eséllyel a magyarországi kutatók, pszichológusok munkájára is közvetlen hatással lesz – rajtuk keresztül pedig valamennyiünk életére. Ha bármelyik témában elmélyednél, a bekezdések végére beillesztettünk egy-egy olyan cikket, amelyben további információkat találsz. 

A teljes cikk itt olvasható:

https://divany.hu/vilagom/2021/01/11/pszichologiai-trendek-2021/?utm_sou...

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.