Jelenlegi hely

A gyerekmolesztálás jelei, amiket minden szülőnek ismernie kell

A gyerekekkel szemben elkövetett szexuális visszaéléseket máig számos tévhit övezi. 

Ezek közül az egyik, hogy kizárólag a rémisztő külsejű, furcsán viselkedő idegenektől kellene tartani. Pedig az elkövetők jó része egyáltalán nem illeszkedik ebbe a sztereotípiába: sokszor a közösség megbecsült tagjairól van szó, akik kifejezetten megnyerő emberek, így könnyen a gyerek és a családja bizalmába férkőznek. A viselkedésük elsőre meglehetősen ártalmatlannak tűnik, mégis vannak olyan árulkodó elemei, amelyekről te is felismerheted a szexuális ragadozókat.

Amikor fény derül egy gyermekmolesztálási ügyre, sokan egyből felszisszennek: hol voltak a gyereket nevelő szülők, amikor mindez történt? Hogy hagyhatták, hogy ideáig fajuljanak a dolgok? Mások attól sem riadnak vissza, hogy egyenesen magát a kiskorú áldozatot hibáztassák vagy egyfajta szerelemnek, viszonynak állítsák be az abúzust. Ezek a reakciók nemcsak azért elszomorítóak, mert súlyosan traumatizált embereken taszítanak még egyet az empátiás odafordulás helyett, hanem mert a tetejében még igazságtalanok is: a témában készült eddigi kutatások szerint ugyanis az emberek többségének nehézséget jelent az, hogy menet közben felismerje a szexuális bántalmazáshoz vezető viselkedéseket. 

 

A teljes cikk itt olvasható:

https://divany.hu/szuloseg/2020/01/23/sexual-grooming/?utm_source=index....

 

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.