Jelenlegi hely

Minden tizedik amerikai ételallergiás – de minden ötödik annak hiszi magát

Becslések szerint az egyesült államokbeli felnőttek több, mint 10 százaléka – bő 26 millió ember – szenved ételallergiában. 

Ugyanakkor 19% hiszi magáról ezt, bár az általuk említett tünetek nem felelnek meg az akár életveszélyes reakciót okozó valós ételallergiának – inkább étel-intoleranciára vagy egyéb, ételekkel összefüggő állapotokra utalnak. Mindezek az eredmények egy több mint 40 000 fős reprezentatív vizsgálat során születtek. A kutatás vezetője, Ruchi Gupta szerint fontos, hogy orvoshoz forduljunk a megfelelő vizsgálatok elvégzése és a diagnózis felállítása céljából, mielőtt bizonyos ételeket kiiktatunk az étrendünkből. Ha az ételallergia orvosi bizonyítást nyert, annak kezelése rendkívül fontos, beleértve az anafilaxis tüneteinek felismerését és az epinefrin alkalmazásának mikéntjét és idejét.” A JAMA Network Open hasábjain publikált vizsgálat során feltárták, hogy az ételallergiájukról meggyőződött személyeknek csupán a fele rendelkezett orvos által igazolt diagnózissal, és kevesebb, mint egynegyedüknél volt érvényes epinefrin-recept. Meglepve fedezték fel, hogy 50 százalékuknál legalább az egyik allergia felnőttkorban alakult ki – a jelenség megértése, illetve a megelőzés lehetőségeinek feltérképezése érdekében további kutatásokat tartanak szükségesnek.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Mit tehetünk, milyen módszerek állnak rendelkezésünkre, ha egészségünket meg akarjuk tartani?

A vese betegségeinek lelki okai között a felhalmozódó, tartós stresszhatások felelősek.

Pont amikor a leggyengébbnek érezzük magunkat, akkor kellene a legerősebbnek lenni, elsősorban a gyerekek miatt, akik mindig az erőt és a biztonságot keresik a szülőben.

Az európai összehasonlításban kifejezetten zárkózottnak számító korosztály egy részét különösen érzékenyen érintik a

A tartós stressz olyan „diszharmónia”, amelyben felborulnak a biológiai rendszereink - hormon- és immunrendszerünk egyszerűen „kicsúszik” az egészséges idegrendszeri...

Ugyanakkor ez is el tud romlani, és előfordul, hogy valójában semmi oka nincs a fájdalomnak, mégis jelentkezik, és po