Jelenlegi hely

A tetovált férfiak megbízhatatlanabbak?

A nők többsége már régóta úgy véli, kevésbé megbízhatóak azok a férfiak, akiken tetoválás van, ezért nem szívesen randiznak velük – s egy nemrégiben végzett lengyel kutatás mindezt tudományosan is alátámasztotta. 

A vizsgálat során 2500 heteroszexuális férfi és nő véleményét kérdezték meg félmeztelen férfiakról, akik egy részén volt tetoválás, másik részén nem. A tetovált férfiakat a nők általában férfiasabbnak tartották, ám a férfiasság ténye a magas szintű tesztoszteronnal áll összefüggésben, ami viszont a megcsalással és az agresszióval is kapcsolatba hozható. A Personality and Individual Differences című lapban közzétett lengyel vizsgálatból az is kiderült, hogy a tetovált férfiakat a megkérdezett férfiak többsége vonzóbbnak tartotta, ugyanakkor a nők egy része éppen őket vélte kevésbé vonzónak, és bár ezeket a férfiakat egészségesebbnek gondolták, ezzel párhuzamosan dominánsabbnak és agresszívabbnak is vélték.

Az már régóta tudományos tény, hogy a férfiasság egyik oka a magas tesztoszteronszint, vagyis annak a hormonnak a túlsúlya, amely például a szexuális vágyért vagy az izomnövekedésért is felelős. Korábbi kutatásokból már az is kiderült, hogy ez a hormon veszi rá a férfiakat arra is, hogy viszonyt kezdjenek valakivel. A lengyel kutatók szerint a tesztoszteronnal összefüggésbe hozható negatív következmények világosan megmagyarázzák, miért is bíznak kevésbé a nők a tetovált férfiakban, és egy részük miért tartják őket kevésbé alkalmasnak a férj- vagy az apaszerepre.

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Tehetünk-e arról, ha nincs bennünk elég szeretet? Vagy tehetünk bármit is azért, hogy legyen?

Azt állítjuk, hogy nincsen olyan személyiség, amelyiknek ajánlott vagy nem ajánlott vállalkozás indítása.

Az elsődleges cél nem önmaga bemutatása, hanem a másik érzékeny pontjainak becserkészése.

Az ilyen emberekre jellemző a grandiózus, egocentrikus gondolkodás, a kiváltságosság-tudat és a dominancia. Úgy gondolják, felsőbbrendűek másokhoz viszonyítva...

Az ábrándozás, fantáziálás, álmodozás teljesen hétköznapi jelenségek - de hogyan lehet megkülönböztetni a normál mértékű fantáziálást a patológiás álmodozástól? 

Általában a perfekcionista emberről azt feltételezzük, hogy kívül-belül rendben van: tökéletes a ruházata, lakásában