Jelenlegi hely

A tetovált férfiak megbízhatatlanabbak?

A nők többsége már régóta úgy véli, kevésbé megbízhatóak azok a férfiak, akiken tetoválás van, ezért nem szívesen randiznak velük – s egy nemrégiben végzett lengyel kutatás mindezt tudományosan is alátámasztotta. 

A vizsgálat során 2500 heteroszexuális férfi és nő véleményét kérdezték meg félmeztelen férfiakról, akik egy részén volt tetoválás, másik részén nem. A tetovált férfiakat a nők általában férfiasabbnak tartották, ám a férfiasság ténye a magas szintű tesztoszteronnal áll összefüggésben, ami viszont a megcsalással és az agresszióval is kapcsolatba hozható. A Personality and Individual Differences című lapban közzétett lengyel vizsgálatból az is kiderült, hogy a tetovált férfiakat a megkérdezett férfiak többsége vonzóbbnak tartotta, ugyanakkor a nők egy része éppen őket vélte kevésbé vonzónak, és bár ezeket a férfiakat egészségesebbnek gondolták, ezzel párhuzamosan dominánsabbnak és agresszívabbnak is vélték.

Az már régóta tudományos tény, hogy a férfiasság egyik oka a magas tesztoszteronszint, vagyis annak a hormonnak a túlsúlya, amely például a szexuális vágyért vagy az izomnövekedésért is felelős. Korábbi kutatásokból már az is kiderült, hogy ez a hormon veszi rá a férfiakat arra is, hogy viszonyt kezdjenek valakivel. A lengyel kutatók szerint a tesztoszteronnal összefüggésbe hozható negatív következmények világosan megmagyarázzák, miért is bíznak kevésbé a nők a tetovált férfiakban, és egy részük miért tartják őket kevésbé alkalmasnak a férj- vagy az apaszerepre.

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Amikor hűséges olvasóink kezükbe veszik októberi számunkat, a Főszerkesztő előszava mellett egy új – sokak számára ta

A nárcisztikus szülő a gyermekére mint önmaga meghosszabbítására, személyisége „kihelyezett tagozatára” tekint, nem v

Milyen folyamatok vezetnek el ahhoz, amikor  a hosszú együttlét utáni szakítást, válást vagy a szeretett fél elveszté

Segítenek élni, túlélni, átélni és megélni az életet, hitet, reményt adnak a mindennapokban.

Idén júliusban jelent meg a hír, hogy Laurent Simons belga-holland csodagyerek 11 éves korában fizikusi alap

A „rendes emberről” minden család kialakít egy narratívát - ez a mitikus alak hús-vér valójában nem létezik, de szell