Jelenlegi hely

A tetovált férfiak megbízhatatlanabbak?

A nők többsége már régóta úgy véli, kevésbé megbízhatóak azok a férfiak, akiken tetoválás van, ezért nem szívesen randiznak velük – s egy nemrégiben végzett lengyel kutatás mindezt tudományosan is alátámasztotta. 

A vizsgálat során 2500 heteroszexuális férfi és nő véleményét kérdezték meg félmeztelen férfiakról, akik egy részén volt tetoválás, másik részén nem. A tetovált férfiakat a nők általában férfiasabbnak tartották, ám a férfiasság ténye a magas szintű tesztoszteronnal áll összefüggésben, ami viszont a megcsalással és az agresszióval is kapcsolatba hozható. A Personality and Individual Differences című lapban közzétett lengyel vizsgálatból az is kiderült, hogy a tetovált férfiakat a megkérdezett férfiak többsége vonzóbbnak tartotta, ugyanakkor a nők egy része éppen őket vélte kevésbé vonzónak, és bár ezeket a férfiakat egészségesebbnek gondolták, ezzel párhuzamosan dominánsabbnak és agresszívabbnak is vélték.

Az már régóta tudományos tény, hogy a férfiasság egyik oka a magas tesztoszteronszint, vagyis annak a hormonnak a túlsúlya, amely például a szexuális vágyért vagy az izomnövekedésért is felelős. Korábbi kutatásokból már az is kiderült, hogy ez a hormon veszi rá a férfiakat arra is, hogy viszonyt kezdjenek valakivel. A lengyel kutatók szerint a tesztoszteronnal összefüggésbe hozható negatív következmények világosan megmagyarázzák, miért is bíznak kevésbé a nők a tetovált férfiakban, és egy részük miért tartják őket kevésbé alkalmasnak a férj- vagy az apaszerepre.

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

A diagnosztizáltan major depresszióban szenvedő gyermekek körében nagyon magas arányú az öngyilkos magatartás.

Hogyan is állunk a „valósággal”? Miért szeretünk néha olyasmiben hinni, aminek kétes a valóságtartalma?

Veled is előfordul, hogy órákon át latolgatsz egy viszonylag egyszerű kérdést, vagy hogy nem tudsz választani a lehet

Ha valaki mindig megmondja, hogy a gyereke mit és hogyan tegyen, akkor nem az önállósodás útján indítja el, hanem megtartja egy olyan, érzelmileg infantilis munkamódban, amit...

Mit tehetünk, milyen módszerek állnak rendelkezésünkre, ha egészségünket meg akarjuk tartani?

Az akaraterő egyfelől abban segít, hogy valamit megtegyünk - másfelől viszont abban, hogy valamit ne tegyünk meg.