Jelenlegi hely

Amiről jó lett volna hallani a felvilágosító órákon

Iskolás éveinkre legkínosabb pillanatai között bizonyára sokunk esetében ott szerepel a szexuális felvilágosító óra, amikor is kínos csöndben vagy éppen vihogásokkal kísérve hallgattuk végig a védőnő vagy az osztályfőnök előadását. 

Ugyanakkor kétségtelen, hogy ezekre az alkalmakra igenis szükség van, ezért a Reddit nevű internetes fórum azt a kérdést tette fel olvasóinak, mi az, aminek igazán örültek volna, ha annak idején a szexuális felvilágosítás során választ kaptak volna. A kérdésre több mint 2900 válasz érkezett, melyekből kiderült, hogy ezeken az órákon sokan csak a szex mechanikájáról hallottak, de az érzelmi részéről egyáltalán nem esett szó, míg másoknak egy szóval sem említették, hogy a szex örömet okoz az embernek, nem pedig valami kellemetlen dolog. Az egyik hozzászóló egy listát írt arról, hogy a ’90-es évek elején egy Utah állam-beli iskolában ilyenkor mikről nem eshetett szó egyáltalán: a szexről, a születésszabályozásról, a homoszexualitásról, a szexuális úton terjedő betegségek tüneteiről, valamint az ellenkező nem testrészeiről. De akkor vajon miről beszéltek a felvilágosítás során?!

Akadt, akik azt hiányolta, hogy annak idején nem mondták el neki, hogy a nőket is ki lehet orálisan elégíteni, illetve, hogy ha az egyik félnek bármi nem tetszik a szex során, akkor nyugodtan nemet mondhat, továbbá, hogy teljesen normális az, ha valaki lányként vágyik a szexre, és nem csupán a férfi kedvéért megy bele. Más arról nem hallott soha, hogy nem mindenki szereti a szexet, illetve, hogy nem csupán azért lehet valakivel randizni, hogy utána ágyba bújjanak. Volt, akit teljesen félrevezettek annak idején, és azt mondták neki, hogy már attól is teherbe lehet esni, ha felöltözve egy ágyban fekszik egy lány egy fiúval. Több kommentelő is említette, hogy soha nem hallott arról, miszerint szex után mindig pisilni kell menni, mert így elkerülhető a húgyúti fertőzés veszélye, egy másik hozzászóló pedig arról nem hallott egész sokáig, hogy a nők kétharmada csupán a behatolás révén nem jut el az orgazmusig. Összességében a legtöbben pont azt nem tudták meg ezeken a felvilágosító órákon, hogy mitől lesz jó és élvezetes a szex, s azt sem, hogy lehet egyáltalán odáig eljutni valakivel, hogy szexre kerüljön sor.

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

A pandémia és a szigorú korlátozások alaposan felforgatták megszokott életünket, így markáns hatással bírnak a szexualitásra is.  

A szexuális zavarok ritkán jelentkeznek önálló problémaként. Jellemzően valamilyen pszichés vagy testi megbetegedés kísérő tünetei, akár gyógyszer-mellékhatás részjelenségei is...

Nem filmismertető és nem is kritika vár az olvasóra, hanem a barátság extrákkal rövid hazai körképe.

A kombinált fogamzásgátló tabletták igen széles skálája okozhat komoly hangulatingadozásokat és állandó fáradtságot

Az erőszaktevők azt a bizonytalanságot használják ki, amelyet a visszajelzés vágya okoz! Ők vadásznak.

A krónikus betegség, az endometriózis világszerte 70 millió, hazánkban több mint 200 000 nőt érint.