Jelenlegi hely

Többet eszik a férfi, ha a nő kedvében akar járni

Lehet, hogy a férfiak tudat alatt azzal fejezik ki vonzalmukat a párjuk iránt, hogy a társaságukban többet esznek? 

Amint az a Cornell University kutatásából kiderült, sokkal több pizzaszeletet vesznek magukhoz, ha imponálni akarnak egy hölgynek. A felmérés során 150 felnőtt étkezési szokásait vizsgálták két héten át egy korlátlan fogyasztású olasz étteremben. Azok a férfiak, akik nők mellett kaptak helyett, 93 százalékkal több pizzaszelettel pakolták meg a tányérjukat és 86 százalékkal több zöldséget ettek, mint a férfiak társaságában étkező társaik. A szakemberek szerint a nőkkel étkező férfiak azért esznek többet, hogy így bizonyítsák fittségüket és egészségüket – ami persze mindenképpen paradoxon, hiszen a túlsúly csak kevesek számára vonzó. „A jó étvágy azt mutatja, hogy minden rendben velem, aktív és erős vagyok – ezek a férfiak ezt az üzenetet küldik a nőknek” – mondja a kutatást vezető Kevin Kniffin doktorandusz.

Érdekes módon kiderült, hogy a nők nem ettek sem többet, sem kevesebbet férfitársaságban, mint női körben, viszont többségük a férfiak mellett kissé siettetve érezte magát. Kniffin szerint mindez azt mutatja, hogy mindkét nemnek le kell higgadnia, ha az ellenkező nem egy tagjával ül le vacsorázni…

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Ez is érdekelhet

Ha a politikai kampányok során használt meggyőzéstechnikai kutatások, fogások töredékét beépítenénk a klímaválság kom

A harmónia elillan, s a két ember már nem érti meg egymást, egyre inkább sodródnak a szétválás felé.

Különösen a nagy mellre jellemző, hogy számos tekintetben árucikként kezeli és fetisizálja a nyugati média.

Sajnos, ősrégi jelenség, hogy a gyerekközösségekben vannak olyan „áldozatok”, akiket a többiek rendszeresen csúfolnak, megaláznak, fizikailag bántalmaznak, kiközösítenek.

Mit tehet a szülő, ha gyermeke, főként kamaszkorú lánya azon kesereg, hogy túlsúlyos – és valóban az? 

A szülői hatalom fenntartásának, gyakorlásának eszköze általában a pénz, amivel függőségben tudja tartani a gyermeket, a serdülőt, a fiatal felnőttet.