Jelenlegi hely

Mosolygó autó

Ha az autók mosolyogni tudnának, talán megváltozna a közlekedés is. Ez a Nissan hosszú távú célja azzal a koncepcióautóval, ami a sofőr érzelmeit képes a karosszérián megjeleníteni az első lámpák és a hűtőrács mozgatásával.

Ha az autók mosolyogni tudnának, talán megváltozna a közlekedés is. Ez a Nisssan hosszútávú célja azzal a koncepcióautóval, ami a sofőr érzelmeit képes a karosszérián megjeleníteni az első lámpák és a hűtőrács mozgatásával. Ha fel van tekerve az ablak, az autósok nehezen tudják érzelmeiket egymás felé kifejezni, így csak a dudát és a lámpavillogtatást használhatják a kommunikációban.   A Nissan most egy speciális elasztikus poliuretán anyaggal bevont koncepcióautót mutatott be. (Az anyag különleges tulajdonsága, hogy akár az 5-9-szeresére is meg tud nyúlni, így alkalmas arra, hogy az emberi bőrhöz hasonlóan finom arckifejezéseket jelenítsenek meg a segítségével).  Az idehaza is nagy sikert arató Verdák c. filmben látható autókhoz hasonlóan ezt a járművet is úgy tervezték, hogy képes legyen a lámpáit jobbra-balra mozgatni, mintha a szemei lennének, és a levegőbeömlő nyílásként funkcionáló szájával mosolyogni tudjon  Az autó sok ember számára az önkifejezés egyik legfontosabb eszköze. Az érzelmek megjelenítése szempontjából azért is lehet fontos a jövőben, mert ennél a gépnél különösen igaz, hogy a sofőrök a saját fizikális kiterjesztésüknek érzik a járművet. Ahogy a virtuális világokban az avatároknál, úgy a minket szimbolizáló autóinknál is lényeges szerephez juthat ez a funkció. (Agent Portal)


Share

Hozzászólások

Ez nagyon klassz lehet; ha ideges az ember, akkor piros, ha jó a kedve akkor például világoskék, satöbbi. Tehát, ha az ember ül a dugóban, akkor minden autó piros, ha kocsikázik a hegyekben, akkor kék, és így tovább. Ötletnek érdekes, de mi értelme van?

Oldalak

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.