Jelenlegi hely

Iskolai zaklatás - távolból is

Mit tegyek? Átvittem már másik iskolába a gyerekem, próbáltam a volt osztálytársakat figyelem kívül hagyni, de még mindig üzengetnek a volt osztálytársak csúnya szavakat a gyerekemnek, sőt nekem is. Jeleztem a
volt osztályfőnöknek, de nem foglalkozik vele. Hová forduljak? A szülőkkel sem lehet beszélni...

Kedves Féltő Anyuka!

A szavakkal történő bántalmazás ugyanolyan káros, mint ha fizikailag bántanák a gyermekét. Jogos az aggodalma és felháborodása. Első körben minél inkább megszakítani a kapcsolatot, és letiltani a beszélgetéseket, stb. lenne a legjobb, amivel megtapasztalja gyermeke, hogy tud védekezni, van lehetősége. Utána ha továbbra is támadások érik, akár feljelentést is lehet tenni. Nem feltétlenül tudnak/fognak lépni, de ha az osztályfőnök nem, akkor talán az igazgató, vagy ha ő nem, akkor a rendőrség hatással tud lenni rájuk. A gyermekjóléti szolgálatnál elképzelhető, hogy vannak ilyen jellegű tapasztalataik, és tudják Önöket segíteni. Érdemes megkérdezni. Közben fontos lesz a gyermekével beszélgetni, megerősíteni önbizalmában, énképében, hogy ne ezekkel a torz visszajelzésekkel azonosuljon, hogy minél kevésbé sérüljön. Ha hosszú ideje fennáll a bántalmazás, bullying, akkor érdemes lehet akár pszichológust bevonni személyesen is.

Üdvözlettel

Standovár Sára

Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.