Jelenlegi hely

Amikor a gyerek nem akar iskolába menni: ezek a jelek mutatják, hogy komoly a baj

Az idei őszi iskolakezdéssel kapcsolatban sokaknak vannak kétségei. Ám nemcsak a szülőknek, hanem a gyerekeknek is. Néhányuk egész komoly tüneteket mutat, és semmi áron nem szeretne iskolába menni.

Iskolaundora mindenkinek volt már. Felnőttként nagyon könnyen megtaláljuk magunkban az érzést, elég egy esős hétfő reggelre gondolni, amikor hatkor ki kéne kelni az ágyból munkába menet. Felnőttön és gyereken is könnyen erőt vesz a kialvatlanság, a stressz, a lustaság, szinte érezzük, ahogy húz az ágy és a csalónap lehetősége. A gyerekek még csak most szoknak hozzá a számukra túl korai keléshez, az intenzív koncentrációhoz, a közösségben létezéshez. Persze hogy nincs mindig kedvük hozzá. Ám az időnként jelentkező elégedetlenkedést, esetleg sírást meg kell különböztetnünk attól az állapottól, amit már iskolafóbiának neveznek. Erről a jelenségről beszélgettünk dr. Tárnok Zsanett klinikai szakpszichológussal, a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia szakértőjével, aki egyben a Vadaskert Alapítvány igazgatója is. 

 

A teljes cikk itt olvasható:

https://divany.hu/szuloseg/gyerek-nem-akar-iskolaba-menni-iskolafobia/

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.