Jelenlegi hely

Mintegy 250 pszichológus segít önként az egészségügyben dolgozókon

 

A járvány egy éve alatt rendkívüli nyomás nehezedett az egészségügyben dolgozókra. A betegek mennyisége miatt nő a munkaterhelés. Az orvosok és a nővérek sokféle problémával kérhetnek segítséget a kríziskezeléstől a gyászfeldolgozásig.

Az állandó készenlét szorongást szül, és ezt egészen az idei év elejéig az is erősítette, hogy az orvosok és nővérek nem tudhatták, mikor kapják el a vírust kollégáiktól vagy betegeiktől. A felgyülemlett stresszt ráadásul sokan otthon is kevésbé tudták levezetni, mert próbálták távol tartani magukat családtagjaiktól, nehogy megfertőzzék őket.

Rendkívül fontos, hogy akinek segítségre van szüksége, az ne féljen igénybe venni… A segítség pedig most már tényleg elérhető, hiszen a pszi.hu oldalon mintegy 250 pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember elérhetősége van feltüntetve, legtöbbjük telefonszámmal együtt. Ők mind vállalták, hogy önként segítenek a bajban lévő egészségügyi dolgozókon, de a hozzájuk forduló civileken is.

Aki szorongással küzd, rosszul alszik, fáj a mellkasa, megterhelőnek érzi a kórházban szerzett élményeit, nem tud egyedül megbirkózni a veszteségekkel, vagy úgy érzi, hogy beszippantja a munkája, itt megoldást találhat. A kezdeményezés keretében három csoport is működik, egy esetmegbeszélő, egy kríziskezelő és egy gyászfeldolgozó.

 

A teljes cikk itt olvasható:

https://index.hu/belfold/2021/04/13/egeszsegugy-jarvany-pszichologus/

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.