Jelenlegi hely

Nem tudnak eleget a gyerekek ahhoz, hogy felismerjék a netes fenyegetést

Az 1-3. osztályos gyerekek szüleinek 70 százaléka gondolja azt, hogy a gyereke nem igazán felkészült az online fenyegetések felismerésére – derül ki a Sophos felméréséből. 

A legtöbb – 89% – szülő úgy gondolja, hogy a kisgyerekeknek otthon és az iskolában egyaránt kell megtanulniuk a kiberbiztonságot.Az 1-3. osztályos gyerekek szüleinek 84% -a beszélt gyerekeivel az online biztonságról – ez 7 százalékponttal magasabb, mint Lengyelországban és 27-tel több, mint Csehországban. 13% nem tette még meg, de tervezi a jövőben, míg alig 3 % mondta azt, hogy nem is fog erről beszélgetni. Ugyanakkor csak a szülők valamivel több mint harmada (35%) érzi nagyon felkészültnek magát egy ilyen beszélgetésre. A válaszadók 10% -a szerint teljesen felkészületlen. A szülők 63% -a azt sem tudja, hogy gyerekét tapasztalt-e korábban internetes fenyegetést.

„Az ismeretek hiánya növeli annak kockázatát, hogy a gyerek kiber bűncselekmény áldozatává váljon, ezért célszerű beszélni az online fenyegetésekről.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.mmonline.hu/cikk/nem-tudnak-eleget-a-gyerekek-ahhoz-hogy-fel...

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.