Jelenlegi hely

Mi az a vírusbullying, és mit tehetünk szülőként ellene?

A koronavírus-járvány miatt a kortárs bántalmazás új formája jelent meg a gyerekközösségekben: a vírusbullying. Mi ez, mit tehetünk ellene, és hová fordulhatunk segítségért? 

A koronavírus terjedésével megjelent egy újfajta zaklatási forma, a vírusbullying: azokat a gyerekeket közösítik ki a társaik, akikről kiderül, hogy megfertőződtek a Covid19-cel. Egymás kicsúfolása, bántása, kiközösítése ugyanolyan veszélyes lehet, mint a fizikai, az érzelmi vagy a verbális erőszak. A járványhelyzet fokozódásával a gyerekek között is egyre inkább szaporodik a kortárs zaklatásnak ez a fajtája, pedig ez éppannyira elfogadhatatlan, mint az agresszió bármely formája.

A gyerekek közötti agresszió nem új keletű, a kortárs bántalmazás is régebbről ismert, de hogy milyen formát ölt, mennyire hatalmasodik el, abban nagy szerepe van a felnőtteknek. Az új zaklatási jelenség egyre többször fordul elő az iskolákban, főleg olyankor közösítenek ki egy diákot, ha kiderül róla, hogy koronavírus-fertőzött. Leginkább azokat a gyerekeket bántják a társaik, akik valamiképpen érintettek a járványban, akikről úgy gondolják, hogy miattuk kerül az egész osztály karanténba, vagy megbetegszik. Azokat hibáztatják, akik a tudtuk nélkül betegen jártak iskolába, mert nem voltak vagy később jelentkeztek a tüneteik.

A pedagógusok és a szülők feladata, hogy megfelelően kezelve ezeket a helyzeteket, időben közbelépjenek, és minél hamarabb megakadályozzák a további zaklatást, bántalmazást.

 

A teljes cikk itt olvasható:

https://yelon.hu/szuloknek/virusbullying-mit-tehetunk/

 

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.